Blackberry ontslaat tientallen werknemers. Hun ontslag is onderdeel van een grote saneringsoperatie, waarbij zeker 5000 banen gaan verdwijnen.

Bar en boos

Blackberry grappig

Het gaat bar en boos bij Blackberry. Vorige maand moesten al 250 werknemers hun spullen pakken. Volgens het jaarverslag worden er nog 5000 van de in totaal 12000 sales-functies in Amerika geschrapt. Het is vijf voor twaalf voor de smartphone-fabrikant uit Canada, wil zij overleven.

Uitgepingd

De tijd van het kekke zwarte mobiele telefoontje met Ping is voorbij. Analisten van RTL nieuws riepen vorige maand al dat gebruikers toch eerder voor een Android-telefoon of een Iphone kiezen. Iedereen is namelijk uitgepingd. Bovendien kreeg Blackberry’s mobiele netwerk afgelopen jaren meerdere storingen en daarom stapte de zakelijke markt -hun grootste klant- over.

Uitgekocht

Omdat het zo slecht gaat bij Blackberry zijn er plannen voor een overname. Daarvoor lobbyt de fabrikant bij verschillende partijen in Canada. Het liefst koopt een andere aandeelhouder het bedrijf zo snel mogelijk op. Maar voorlopig zit er geen geldschieter te wachten op een smartphone geplaagd door storingen en het gedateerde Ping.

 

 

 

 

 

 

 

0 Shares:
2 comments
  1. Inderdaad. Ontwikkelingen gaan heel vlug op de mobiele markt en Blackberry beent dat maar nauwelijks bij. Consumenten willen steeds meer. Nauwelijks heeft Microsoft Nokia overgekocht of er zijn meteen speculaties of ze eerdere digitale hebbedingetjes gaan verbeteren zoals Surface. Apple lanceert de Iphone 5s en meteen hoor je berichten dat ze het nieuwe apparaat niet revolutionair genoeg vinden. Want Apple (uitspraak van de week gelezen) "Apple did not what it did before it did not redefine mobile devices." Dat redefinen, hoe doe je dat? Hoe veel gekker moet je het als grote speler nog maken? Zeker nu die smartwatches en andere gadgets in opkomst zijn zijn we erg benieuwd hoe alle grote spelers op de behoefte in gaan spelen. Er gebeurt van alles en bij 42bis zijn we ook erg benieuwd wat ons dat allemaal gaat brengen. We zullen er dan ook zoveel mogelijk bovenop zitten. :)

Comments are closed.

Dit artikel is 5.149 keer gelezen