Toen ik aan een groep comedians vroeg: “Wat zijn nu de leukste Nederlandse comedians om te volgen op Twitter?” had ik natuurlijk kunnen verwachten dat ik daar geen serieus antwoord op zou krijgen. Ik kreeg reacties als “Mark Rutte”, “Volg je hart” en “Tineke Schouten”.

Welke komieken zijn de moeite waard om te volgen? Al eerder bleek dat komieken het goed doen op Twitter onder de BN’ers. Welke comedians maken niet alleen frequent gebruik van Twitter, maar wie hebben ook echt iets nuttigs te melden. Of nou ja, iets grappigs. Op Twitter staat een lijst van twitterende comedians. Leuk om eens te kijken of er iets tussen staat wat je aanspreekt.

Tineke Schouten

Alleen maar je eigen programma pluggen, de drie positieve tweets van je laatste show retweeten en zo af en toe tweeten dat je op de fiets zit, daar weet je mij niet mee te boeien. Tineke Schouten is hier voor mij het rolmodel nutteloze twitteraar.

GAAP! Maar dan nu écht even een aantal comedians die de moeite waard zijn, en vooral waarom. In willekeurige volgorde:

Hans Liberg

Naast wat Hans bezighoudt, komen er vaak foto’s voorbij en grappige opmerkingen. En muzikale tips. Ook weet hij je niet te overladen met tweets als een puber die Twitter net ontdekt heeft. Leuk en persoonlijk!

Roué Verveer

Roué is een actieve twitteraar die twittert over waar hij mee bezig is. Hij gaat ook in op wat anderen zeggen en gaat gesprekjes aan op Twitter. Blijft altijd aardig, beleefd en vrolijk. Als een soort van “feel good” twitteraar gebruikt hij vaak de hashtag #LeefEnLach. En dat doet hij! Ik had hier ook zijn collega en “Caribean Combo” vriend Jandino Asporaat kunnen vermelden die misschien wel twee keer zoveel tweets heeft, ik vind die van Roué wat persoonlijker en inhoudelijker.

Arie Koomen

Maar als je echt wil lachen: volg Arie Koomen en je wordt dagelijks overladen met zijn grappen in minder dan 140 tekens.

Zo zie je Arie ook reageren of retweeten. Arie is wat mij betreft hier het rolmodel van de nuttige, leuke en grappige twitteraar!

Pieter Derks

Pieter is actief en in contact op Twitter. De grappen rollen niet van de lopende band zoals bij Arie Koomen, maar hier is wel iemand te zien met aandacht voor zijn volgers.

(Waar ligt Workum? #DTV)

Dolf Jansen

Een actieve twitteraar die het nieuws ook nog bijhoudt. Dolf kun je voorbij zien komen bij trending topics, met name TV programma’s. Dolf houdt het actueel.

Jochem Myjer

Ook online vliegen de tweets van Jochem Myjer er in rap tempo uit! Ook zette hij social media nuttig in om van zijn nummer La La La Leiden een hit (of hype?) te maken.

Peter Heerschop

Je hoeft geen twitterkoning te zijn; Peter Heerschop heeft geen mobiele telefoon aan zijn hand geplakt. Hij blijft leuk en actueel …

Pieter Jouke

Leuk en persoonlijk is dan weer Pieter Jouke. Hier zie je een komiek die niet alleen Twitter inzet om zichzelf te profileren, maar ook nog eens zo af en toe durft te vragen.

Katinka Polderman

Om in dit rijtje toch maar even te bewijzen dat vrouwen ook grappig kunnen zijn én kunnen twitteren; Katinka Polderman. Tweets volgen elkaar in rap tempo op, ze is grappig, actueel en ze gaat gesprekjes aan.

Wouter Monden

Stond een tijdje terug bij de Comedy Factory en is een actieve twitteraar. Grappig en persoonlijk!

Herkenbare ergernis?

Top 10?

Samenvattend: het is maar net welke humor je het meest aanspreekt. Wil je elke dag wat grapjes voorbij zien komen of ben je echt benieuwd naar elke scheet die deze komiek laat? Een combinatie van het delen van actuele en persoonlijke grappen, het delen van foto’s met opmerkingen en de interactie met andere twitteraars.

Het is ook maar een greep in de enorme bak komieken die wij rijk zijn. Ik heb nu 10 twitter-komieken en Tineke Schouten voorgesteld. Wat is volgens jou de top 10 van beste twitterende komieken? Of ontbreken er namen?

0 Shares:
Dit artikel is 5.907 keer gelezen