Je bent vrij, je wilt van alles doen en overal naar toe én tegelijk ook niet. Je wilt relaxen en genieten van je broodnodige rust. Wat een dilemma! Gelukkig kun je tegenwoordig ook vanuit huis van alles ondernemen en “aapjes kijken”. Heel simpel vanachter je PC, easy does it. Hieronder vind je de leukste webcamtips voor een dagje uit!

Webcams vs. Livecams

Webcams associëren we nog veelal met mooie (over smaak valt niet te twisten) wulpse vrouwen. Vervangen we deze term door Livecam dan doet deze associatie de beelden die je vindt op het web geen eer aan. We kennen allemaal de apps  (smarthone en tablet) die ons verbinden met het culturele erfgoed en ook bij streaming video en 360° panaroma view kunnen we ons nog wel een beeld vormen. Met plezier laat ik jullie kennismaken met de wereld van Livecams.

Strand

Handig en leuk, de live webcams op het strand. Veilig in de schaduw zie je hoe andere mensen bruinbakken op de stranden. Of -als je toevallig in de buurt woont- even spieken hoe het weer is op het strand. Zodat je bij een onbewolkte hemel snel op je fiets kunt springen en die prachtige rood-oranje bol in de zee kan zien zakken.

Den Haag Scheveningen-haven La Cantina – good to know, je kunt daar nog steeds gratis je auto parkeren (handig als je niet in de buurt woont!).

Texel – Paal 17 – deze webcam geeft je een mooi overzicht van het strand. Enige nadeel is dat je wel eerst de boot moet pakken, minder ideaal voor een spontane actie.

Global

Wil je zien wat er wereldwijd te beleven is, neem dan eens een kijkje op Earthcam. Nieuwe cams, en de meest populaire cams geven je een kijkje in de wereld van Animals en Zoos, toeristische trekpleisters, steden en nog veel meer. Een must see voor de nieuwsgierigen onder ons, backpackers en vakantiegangers!

Dicht bij huis

Ook Nederland biedt genoeg vertier. Zo bieden de camsites Webcams in Nederland en Sfeervol Nederland genoeg mogelijkheden voor een dagje uit vanuit je luie stoel. Interessant en ook leuk voor kinderen is de Livecam die beelden uit het Olifantenverblijf in de dierentuin van Amersfoort laat zien.

Historisch

Velen van ons zijn niet in de gelegenheid alle historische hotspots ter wereld te bezoeken. Ook dan biedt een Livecam soelaas. Hieronder een kort overzicht uit, de mooiste en meest bijzondere plekken ter wereld, de Werelderfgoedlijst. Natuurlijk zijn niet bij alle 900 monumenten Livecams te vinden en heb ik ze ook niet allemaal  genoemd. Hopelijk geeft deze korte impressie je wél voldoende inspiratie om zelf op zoek te gaan op het World Wide Web!

  1. Kinderdijk – Nederland; het meest bekende culturele erfgoed in Nederland als je het mij vraagt.
  2. Grand Canyon – United States; wie wil daar nu niet een keer zijn geweest?!
  3. Venetië – Italië; één van de meest romantische plekjes ter wereld, mag hier zeker niet ontbreken.
  4. Pyramides van Giza – Egypte; een heuse PyramidCam, nummer 1 op mijn must see verlanglijstje!
  5. Great Barrier Reef – Australië; need I say more?! Kijk, geniet en droom weg.

Altijd leuk

Last but not least déze Livecams zijn te leuk of te bijzonder om jullie te onthouden:

  • waar staat de file in Nederland? We zijn inmiddels gewend aan de file-apps -ook bijzonder handig!- maar is het echt zo druk? Bekijk de live beelden via VID;
  • begeef je in de drukke mensenmassa op Timessquare of geniet van de live beelden van zogende zeehonden in Californië. Wie weet heb je geluk en kun je een echte geboorte meemaken. Gegarandeerd beelden die zorgen voor rust;
  • ook de beruchte saga “Het Monster van Loch Ness” heeft een eigen Livecam; Nessie genaamd. Huiver en griezel mee, wie weet ontdek jij het wereldberoemde dier!
  • Google wordt het meest gebruikt als zoekmachine. Wist je dat Google Earth je meeneemt naar de mooiste plekjes ter wereld? Een echte aanrader om je daar eens in te verdiepen! Dus “Plan your next holiday with Google Earth and Travelcams!”.

Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaringen met Livecams! Ben jij geïnspireerd geraakt door al dit moois en/of heb jij zelf leuke en bijzondere tips voor Livecams ter wereld?

0 Shares:
1 comment
  1. een heel leuk overzicht, altijd mooi om even 'weg'te zijn terwijl je gewoon thuis bent.Dit http://www.abbeyroad.com/Crossing is ook een leuke: het zebrapad van de Abbeyroad studio in Londen, bekend van de Beatles…. (voor ouderen onder ons dan he?)

Comments are closed.

Dit artikel is 3.315 keer gelezen