Pinterest, het digitale prikbord op het internet. Met z’n allen zitten we als een gek plaatjes te “pinnen” van eten, kleding, gebouwen, etc. Nu zijn er voor smartphones genoeg oplossingen, maar het zou ook makkelijk zijn als je bijvoorbeeld rechtstreeks vanuit WordPress kunt pinnen naar Pinterest. In deze blog zal ik een aantal plugins voor WordPress bespreken.

WP Pinner

Pinterest vanuit WordPressEen plugin waar mijn allereerste blog op 42Bis over ging: WP Pinner. Met behulp van deze plugin van initiatiefnemer Wilco de Kreij, kun je vanuit de back-end van WordPress direct naar Pinterest pinnen. Het plaatsen van een pin vanuit WordPress is erg simpel. Je plaatst de afbeelding in het bericht en selecteert dat je deze ook wilt publiceren naar Pinterest. Vervolgens publiceer je het bericht en voilà, de afbeelding staat ook op Pinterest.

Eenvoud is het woord dat WP Pinner het beste omschrijft en dat is ook de grote kracht van deze plugin. De plugin is ideaal voor bloggers met een fotoblog en Pinterest-account.

Een beta voor deze plugin is hier aan te vragen.

Pin it on Pinterest

Pin it on Pinterest voegt een Pinterest-knop toe aan het einde van jouw posts. Hiermee kunnen bezoekers van je website jouw post direct vanaf de website delen op Pinterest. Het enige wat jezelf moet doen na de installatie van de plugin, is bij elke post een omschrijving en een afbeelding toevoegen. Zodat de post ook daadwerkelijk gedeeld kan worden op Pinterest.

Download de plugin.

Pinterest image pinner

Een erg eenvoudige plugin. Deze plugin voegt een “Pin it” knop toe aan alle afbeeldingen op je website. Niets meer, niets minder.

Download de plugin.

Pinterest RSS widget

Bron: http://wordpress.org/plugins/pinterest-rss-widget/
Bron: http://wordpress.org/plugins/pinterest-rss-widget/

De Pinterest RSS-widget laat jouw laatste pins zien in de zijbalk van jouw website. Ook is het mogelijk om pins van een specifiek board te tonen. Naast het tonen van je laatste pins is het ook mogelijk om de omschrijving van de pin te tonen en je kunt aangeven wat de afmetingen van de getoonde pins moeten zijn.

Download de plugin.

Pinterest lightbox

Voor het gebruik van Pinterest lightbox heb je ook de plugin NextGEN Gallery nodig (download). Pinterest lightbox is ook weer een eenvoudige plugin: de plugin zorgt ervoor dat er automatisch bij elke afbeelding een “Pin it” button verschijnt. Wanneer je de afbeelding wilt pinnen, wordt de URL van de pagina, het onderschrift van de foto en de URL van de foto gekoppeld aan je te plaatsen pin.

Download de plugin.

Pinterest follow-button

Bron: http://wordpress.org/plugins/pinterest-follow-button/
Bron: http://wordpress.org/plugins/pinterest-follow-button/

Iedereen wil natuurlijk dat zijn of haar afbeeldingen gedeeld worden op Pinterest, maar het is ook leuk als mensen je gaan volgen op Pinterest. Deze plugin zorgt ervoor dat je een follow-button als widget aan je sidebar kunt toevoegen, zodat mensen je ook daadwerkelijk kunnen gaan volgen op Pinterest.

Download de plugin.

Tot zover de handige Pinterest plugins voor WordPress.  Als je puur wilt pinnen vanuit WordPress dan raad ik je WP Pinner aan. Wil je dat lezers van je blog je berichten kunnen pinnen? Ga dan voor Pin it on Pinterest! Natuurlijk is het ook aan te raden om de Pinterest follow button plugin te installeren, zodat mensen je ook daadwerkelijk gaan volgen op Pinterest.

Maken jullie zelf gebruik van dergelijke Pinterest plugins en zo ja, welke gebruiken jullie?

0 Shares:
Dit artikel is 6.325 keer gelezen