Dit lijkt me gaaf! Een poppetje van mezelf. Nu hoor ik je al denken: “Die Martijn is wel heel blij met zichzelf!”, maar zo bedoel ik het niet. Ik vind het gaaf dat het kan. Gaaf dat we technisch zover zijn dat we een Actionman (of Barbie voor de dames) van onszelf kunnen maken.

Voor op de bruidstaart

Sorry, op het moment kan ik nergens anders aan denken en ik zie bijna overal bruiloft toepassingen voor. Zo ook hiervoor. Waarschijnlijk ken je ze wel, die poppetjes voor op de bruidstaart? Hoe cool zou het zijn als het bruidspaar echt op de taart komt te staan? Sorry, het is bijna zover, dus na deze week zal ik weer nadenken over hele gave flitsende toepassingen.

TWINKIND

Bij TWINKIND in Duitsland kun je een poppetje van jezelf laten maken. Als je wilt kun je zelfs jouw hond of kat laten vereeuwigen op deze manier. Leuk toch? En ik vind de prijs nog meevallen eigenlijk. Voor €225 heb je een 15 cm groot figuurtje en voor 20 cm meer mag je in totaal €1290 afrekenen. Natuurlijk is alles daar tussen ook mogelijk. Het blijft genoeg geld, maar het valt me mee.

3D-Printed-Portrait-Figurines-3-620x454

De procedure

De procedure om een eigen mini-me thuis gestuurd te krijgen is eigenlijk heel simpel. In 5 stappen kun je met jezelf spelen. Je begrijpt wat ik bedoel!

  1. Afspraak maken
  2. 3D scan laten maken
  3. Scan zo waarheidsgetrouw mogelijk maken
  4. 3D print maken
  5. Opsturen

Gaaf toch?

0 Shares:
2 comments
  1. Best prijzig zeg, zo'n mini-me! Ik wacht wel even totdat 3D printers uit de hype zijn. Wel geinig dat kinderen nu met hun allergrootste helden kunnen spelen! Hun ouders.. :D

  2. Vanaf 1 Maart 2014 gaat de MiniMeFactory uit 's Hertogenbosch soortgelijke MiniMe's leveren met hun zelf ontwikkelde 3 D scanner waar ook met 1 shot een 3D model gemaakt word op hoge resolutie. Lees meer over dit systeem en prijzen op de MiniMeFactory.nl.
    De MiniMeFactory scant alles! Objecten tot 6 meter lang en 3 meter hoog….geen probleem, dus Oldtimers en motoren erbij, alles kan.

Comments are closed.

Dit artikel is 12.005 keer gelezen