T-Mobile is in Rotterdam begonnen met een pilot om gratis wifi aan te bieden. Klanten met een smartphone worden in het centrum van Rotterdam automatisch verbonden met het netwerk en kunnen gratis internetten.

Alleen T-Mobile klanten krijgen toegang. Het draadloze netwerk is beveiligd en maakt gebruik van EAP-SIM-authenticatie. Voor de niet-nerds onder ons betekent dit heel simpel dat het netwerk simkaarten van T-Mobile herkent en toelaat op het netwerk.

Echt gratis?

Eerder gingen er geruchten dat het dataverbruik via het netwerk meegerekend wordt bij de databundel van de gebruiker. Maar dan kun je toch niet spreken van gratis?

Onbeperkt snoepen

Stel je het volgende voor: Je koopt een zak snoep en van de snoepwinkel mag je een week later terug komen om gratis snoep te komen eten. Maar die snoepjes haalt de snoepwinkel vervolgens weer uit die zak die je eerder hebt gekocht.

Optie blijft open

In ieder geval zal het dataverbruik via wifi tijdens de proefperiode in Rotterdam geen invloed hebben op de databundel. T-Mobile laat daarmee de optie open om dit na de proefperiode wel te gaan doen.

Voor 20% van de T-Mobile klanten

T-Mobile heeft gekozen voor een draadloos netwerk dat werkt op de 5GHz-band, omdat de veelgebruikte 2,4GHz-band vaak drukbezet is. Hierdoor sluit T-Mobile zo’n 80% van zijn klanten buiten, omdat lang niet alle toestellen geschikt zijn voor dit netwerk.

Het netwerk ontzien

T-Mobile experimenteert met “gratis” wifi om het huidige netwerk te ontlasten. Met een groeiend aantal smartphones en mobiel internettende klanten wordt het krap op het netwerk. Dan is het aanbieden van een alternatief netwerk een goede opties.

 

 

 

0 Shares:
2 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 3.970 keer gelezen