Ik ben dus afgelopen woensdag uit een vliegtuig gesprongen, helemaal vrijwillig! Gelukkig hing ik aan Leon vast en hoefde ik mij nergens zorgen over te maken. Dat maakte het een stuk minder eng. Maar ik had ook een heel goede reden. Ik ging namelijk het nieuwe 4G netwerk van KPN testen! In de lucht! Whaa! Gaaf! Voor ik sprong heb ik in het vliegtuig op een kilometer hoogte nog tweets verstuurd en een foto geüpload. Misschien heb je het wel gevolgd via Twitter: #SpringMeeMet4G.

Over 4G van KPN

duimomhoogKPN rolt als eerste provider in Nederland een supersnel mobiel internet netwerk uit: 4G. Dat is mobiel internet met een snelheid die je tot nu toe eigenlijk alleen via je wifi thuis mocht beleven. KNP: “Deze snelheid zorgt voor een geheel nieuwe mobiele internetervaring, zowel op je smartphone, tablet als op je laptop. Zo kun je nu overal supersnel browsen en facebooken en foto’s kunnen sneller gepost en gedownload worden. En wat te denken van het onderweg streamen van video’s en muziek in HD-kwaliteit, zonder hapering of vertraging? Het is allemaal mogelijk met het supersnelle 4G-netwerk van KPN.” Dat belooft wat!

Een paar dagen 4G

Ik heb nu 4 volle dagen gebruik gemaakt van de Samsung Galaxy S4 met 4G en moet zeggen dat het inderdaad super snel is. Ik krijg weer zin om Instagram te gebruiken en filmpjes te kijken in de trein. Dit kan komen omdat de stap tussen mijn verouderde telefoon en deze supersnelle nieuwe ook erg groot is. Maar ik was ook gewend geraakt aan het slechte bereik van 3G. Al was ik al dolgelukkig met de nieuwe treinen op mijn traject die aardige wifi-verbinding hebben, dan kon ik tenminste nog mijn feeds doorlezen!

Maar hoe is de dekking van 4G tot nu toe?

indelluchtdraaienKPN is nu op de helft met het uitrollen van 4G en ze zetten op dit moment extra mensen in om het proces te versnellen. Naar verwachting kan iedereen in de grote steden eind 2013 gebruik maken van het nieuwe netwerk. Aan het eind van het eerste kwartaal van 2014 heeft heel Nederland toegang.

KPN heeft 4G standaard in de nieuwe KPN Alles-in-één Mobiel abonnementen opgenomen omdat ze willen dat iedereen er gebruik van kan maken. Wat mij direct op een vraag brengt die ik nog aan KPN ga stellen: Straks raakt die 4G snelweg net zo vol als de 3G snelweg nu, hoe zit het dan met de snelheid? Daar dus later meer over.

Nog even terug naar die waanzinnige sprong!

Jezelf filmen tijdens een vrije val, onwerkelijk, ik heb het aantal duimen dat ik heb opgestoken nog niet geteld, maar het zijn er aardig wat! Bekijk hieronder mijn registratie. Ik ben goed geland, anders had ik dit niet kunnen schrijven… Maar hoe, daar mag je je eigen fantasie op loslaten. Het lijkt wel een cliffhanger van GTST!


Geschreven door