Soms krijg je een kans die je niet aan je voorbij kunt laten gaan. Ik deed het bijna, maar werd op tijd wakker en ga nu letterlijk de sprong wagen. 42bis is namelijk uitgenodigd om te gaan springen met 4G van KPN, en ik mag 42bis gaan vertegenwoordigen!

Woensdag 24 juli ga ik in Rotterdam met nog een aantal anderen een tandemsprong maken. Op maandagochtend krijg ik een 4G smartphone toegestuurd voor tijdens de sprong, om het 4G netwerk van KPN te gaan uitproberen in de lucht! Hou mijn twitter @carinajonker en die van 42bis dus in de gaten aanstaande woensdag, rond een uur of twee, drie.

kpn4Gcommercial

#SpringMeeMet4G

Mijn opdracht tijdens de parachutesprong is duidelijk: een filmpje of foto maken en posten op social media. uhhmm.. ja ok. Even daargelaten of dat überhaupt zou kunnen lukken moet ik mij bedenken: kan ik nog wel iets als ik daar door de lucht vlieg? Ik heb dit nog nooit gedaan en dat komt vooral om dat ik eigenlijk helemaal niet zo’n waaghals ben..

Hoe het zou kúnnen gaan:

 • ik pies in mijn broek (vooral leuk voor de tweede persoon in deze tandemsprong)
 • ik kan niets anders dan een langdurige kreet voortbrengen
 • ik laat de telefoon plots uit mijn handen glippen.. oeps!
 • ik kom er beneden pas achter dat ik de hele tijd mijn ogen stijf dicht heb gehouden
 • ik denk een filmpje te hebben gemaakt maar heb niet op record gedrukt..

Hoe ik hóóp dat het gaat:

 • ik maak een supertof filmpje tijdens de sprong
 • ik tril net niet te heftig om het filmpje direct na de sprong te kunnen delen met jullie allemaal
 • ik deel het misschien zelfs al in de lucht
 • ik kom levend beneden!

Wat is 4G?

Wikipedia: 4G is een afkorting van 4th generation en is de vierde generatie van mobiele-telecommunicatiestandaarden. Het is de opvolger van de 3G-standaard die in 2010 zijn hoogtepunt bereikte met 3.9G, ook wel Pre-4G genoemd.

Het moet ons supersnel internet gaan opleveren, veel sneller dan 3G. Maar wat is dan het verschil tussen die twee? De snelheid van 3G ligt tussen de 100 Kb en 10 Mb per seconde. En als je onderweg bent met de trein of de auto is 3G beduidend langzamer dan wanneer je stil blijft staan. De snelheid van 4G ligt tussen de 100 Mbit en 1000 Mbit per seconde. Het verschil dat 4G gaat maken zit hem vooral in het uploaden van video. Daarom zie je in het reclamefilmpje van KPN ook dat het filmpje al op facebook staat voor ze de grond ook maar raken.

Zal mij dat ook gaan lukken?

Alle tips zijn welkom!

 

0 Shares:
4 comments
 1. Tip: Blijf met beide voeten op de grond ;-) Veel succes, ik volg je alvast op alle hoogtes. @slk8500

  1. Bedankt voor de goeie tip Stefaan ;-) leuk dat je mijn sprong gaat volgen!

 2. Je snelheidinformatie klopt niet. KPN biedt maximaal 50Mbit download aan

Comments are closed.

Dit artikel is 3.813 keer gelezen