Via LinkedIn laten weten waar je mee bezig bent, gaat er steeds gelikter uit zien. Het netwerk kondigde vorige week aan dat status updates heel erg binnenkort voorzien kunnen worden van foto’s, documenten en presentaties.

Zie je nog niets, merk je geen verschil? Gewoon geduld hebben, LinkedIn rolt de feature binnen een paar weken over de hele wereld uit. Intussen kun je in onderstaande Slideshare presentatie alvast zien wat er gaat gebeuren en hoe dat er uit komt te zien.

LinkedIn zet steeds meer in op visualiteit

LinkedIn wordt visueler en visueler. Sinds de aankoop van Pulse ziet het nieuws eruit als een kruising tussen Flipboard en Pinterest en kun je nieuwskanalen (op onderwerp/interesse) volgen. Sinds begin mei is er al de optie om presentaties, afbeeldingen en documenten toe te voegen aan je samenvatting, werkervaring en  opleiding. En ook de navigatie van LinkedIn is onlangs eenvoudiger en helderder geworden, met meer aandacht voor icoontjes.

Ik vind het mooi, prettig leesbaar en prettig werkbaar. En ik hoop dat de nieuwe mogelijkheden vooral serieus worden ingezet door gebruikers en niet leidt tot teveel semi-nuttige-maar-toch-eigenlijk -volledig-nutteloze statusupdates. Ofwel, laat de inspirational quotes voorlopig maar even zitten, wat jij?

 

 

0 Shares:
Dit artikel is 2.805 keer gelezen