Achter de schermen bij 42Bis is het een drukte en gezelligheid van belang. Met meer dan 70 bloggers, onze eindredacteuren en ons CSI Team zorgen we ervoor dat 42Bis jou – onze lezer – elke dag weer interessante, leuke en vermakelijke content biedt.

Maar wie zijn die bissers eigenlijk? En waarom hebben ze zich aangesloten bij 42Bis? Dat vertellen ze jou in deze reeks.

Deze week: Natascha Gutterswijk | Website

Wie ben je en wat doe je?

Na jarenlang in het bedrijfsleven werkzaam geweest te zijn als (pionierend) webredacteur ben ik sinds augustus 2011 freelance webredacteur. Bij 42Bis.nl ben ik lid van het eindredactieteam en daarnaast ben ik ook blogger.

Sinds wanneer zit je in het eindredactieteam voor 42bis?

Ik heb mij in juli 2011 aangesloten bij het eindredactieteam van Contengirls, de voorloper van 42Bis. Ik vond de onderwerpen en mensen die voor het platform schrijven inspirerend mede door de knipoog die in veel verhalen naar voren komt. Na een aantal maanden heb ik de stoute schoenen aangetrokken en aan Xaviera gevraagd of ik ook mocht bloggen en gelukkig mocht dat ook. Dit resulteerde in mijn eerste blog in september 2011.

Waarom besloot je om je aan te sluiten bij 42bis?

Mijn eerste blog voor 42Bis ging over de tone of voice van websites. Dit was eigenlijk ook de reden om mij bij deze website aan te sluiten. De tone of voice maakt het verschil tussen 42Bis.nl en de andere sites die min of meer dezelfde onderwerpen behandelen. De bloggers van 42Bis.nl hebben gedegen kennis over de onderwerpen die zij beschrijven, maar missen de arrogantie van de zichzelf benoemde goeroes en deskundigen. Ze weten het beter, maar weten dit met een vaak luchtige toon net even iets beter over te brengen. Niet arrogant, wel zeer geloofwaardig.

Wat heb je eraan om in het eindredactieteam mee te draaien? Wat haal je eruit?

Het participeren in een team als 42Bis.nl leert je nederig te zijn over je eigen kennis en te luisteren naar andere meningen. Ik heb veel geleerd over interessante onderwerpen en word vaak geïnspireerd om ook mijn eigen mening te verwoorden of dieper te duiken in de achtergrond van een bepaald onderwerp of thema. En natuurlijk is het ook gewoon heel erg leuk om deel uit te maken van een enthousiast team met veel gelijkgestemde mensen.

Welke drie liedjes zitten er in de soundtrack van jouw leven?

Alles is liefde – Bløf. Dit lied verwoordt de positieve inslag in het leven. Als je gelooft dat er mooie dingen gaan gebeuren dan gaan ze ook echt gebeuren. Bovendien word ik er altijd heel vrolijk van en vind ik de stem van Pascal heerlijk om naar te luisteren.

Dansen op de vulkaan – De Dijk. Wat er ook gebeurt, er valt altijd wat te vieren. Schijnt het zonnetje niet, dan word je misschien vrolijk van iemand die door de plassen danst. Geniet.

Bohemian Rapsody – Queen. Bombastisch, afwisselend. Net het leven zelf: work hard, play hard.

Wat was jouw eerste online nickname en waarom?

Mijn nickname is Tassie en heel eerlijk gezegd wordt ik vaker Tassie dan Natascha genoemd (tot verdriet van mijn moeder, dat wel). De bijnaam heb ik te danken aan een leraar Grieks van de middelbare school die er waarschijnlijk genoeg van had om al die lange namen uit te spreken en daarnaast vond hij de naam beter bij me passen. Ik moet zeggen dat bijna niemand mijn naam ooit helemaal uitspreekt behalve als ze het helemaal met me gehad hebben. Dus dan maar Tassie.

Welke kleine momenten maken jou het meest gelukkig en waarom?

Er zijn zoveel momenten in het leven die een glimlach op je gezicht kunnen toveren. Als je de deur uitgaat en iemand komt net binnen en houdt de deur voor je open en wenst je een fijne dag. In de supermarkt als iemand vraagt of je iets van de bovenste plank kunt pakken (nee, ik ben zelf ook niet zo lang maar het gebeurt me toch regelmatig) en die je dan hartelijk dankt. Als je in de kroeg bent en je bent net kampioen geworden met je volleybalteam en de baas geeft je een gratis biertje. Als de weerman een sombere dag voorspelt heeft en de zon schijnt toch. Al die kleine momenten maken het leven meer dan de moeite waard en met een glimlach op je gezicht kun je de hele wereld aan.

Lijkt het jou ook leuk om mee te draaien in het 42Bis CSI Team en virtuele collega te worden van Natascha? Meld je dan hier aan

0 Shares:
Dit artikel is 2.418 keer gelezen