Het is morgen geek pride day. Jawel er is een dag waarop je je innerlijke geek alle ruimte mag en zelfs moet geven. Maar hoe doe je dat? Hoe laat je die geek schitteren op deze dag? Een paar tips die je misschien kunt gebruiken op geek pride day en misschien ook niet. Ik geef natuurlijk geen enkele garantie. 

Maar eerst een klein beetje geschiedenis. Waar komt geek pride day vandaan? Het schijnt dat een Spaanse blogger – online bekend als señor Buebo – er in 2006 mee is gestart. De originele naam is dan ook Día del orgullo friki (waarbij friki dan geek zou moeten zijn, want orgullo ken ik wel). De datum – 25 mei – is gebaseerd op de release van de eerste Star Wars film op 25 mei 1977. Inmiddels wordt het met verschillende activiteiten in landen als Canada, Turkije, Israël en Amerika gevierd. Zo, weet je dat ook weer. Nou, wat kun je dan doen op geek pride day? Mijn suggesties:

Vier Towel day

Onze naam – 42bis – is natuurlijk gebaseerd op het boek The Hitchhiker’s guide to the galaxy van Douglas Adams. En op 25 mei is het towel day, uitgeroepen in 2001 met als idee de dan overleden schrijver te eren door een dag lang met een handdoek op pad te gaan. Volgens The guide is een handdoek namelijk onmisbaar:

“A towel, it says, is about the most massively useful thing an interstellar hitchhiker can have. Partly it has great practical value. You can wrap it around you for warmth as you bound across the cold moons of Jaglan Beta; you can lie on it on the brilliant marble-sanded beaches of Santraginus V, inhaling the heady sea vapours; you can sleep under it beneath the stars which shine so redly on the desert world of Kakrafoon; use it to sail a miniraft down the slow heavy River Moth; wet it for use in hand-to-hand-combat; wrap it round your head to ward off noxious fumes or avoid the gaze of the Ravenous Bugblatter Beast of Traal (such a mind-bogglingly stupid animal, it assumes that if you can’t see it, it can’t see you); you can wave your towel in emergencies as a distress signal, and of course dry yourself off with it if it still seems to be clean enough.”

Twee vliegen in één klap dus: vier geek pride door towel day te vieren. En geen kleine handdoekjes hé, strandlakens het liefst!

Speel een geeky drankspelletje

25 Mei valt dit jaar op een zaterdag. En als je niet al te oud bent, dan is dat dus stapavond. Maar een drankspelletje kun je ook zonder stappen spelen met wat vrienden hoor, dus wees gerust als je wél al te oud bent. Je kunt bijvoorbeeld een Big Bang Theory drankspel spelen. De regels?

– Neem elke keer een slok wanneer Leonard over Penny praat

– Neem elke keer een slok wanneer Penny iets niet begrijpt

– Neem elke keer een slok wanneer Howard een platte grap maakt

– Neem elke keer een slok wanneer Sheldon bazinga zegt

Extra: neem elke keer een shot (!) tequila wanneer Howard’s moeder geconstipeerd is

Meng je in de pi vs tau discussie

Oké, tau is dus 2π. Dat je het even weet. Pi is de omtrek van een cirkel gedeeld door de diameter van de cirkel. Tau is de omtrek van een cirkel gedeeld door de radius…ehm juist. Verder kom ik niet ben ik bang. Maar het is zéér geeky om hierover te discussiëren. Sterker nog, er is een Pi-manifest en een Tau-manifest. En om je dan toch nog een beetje op weg te helpen hieronder een filmpje van twee wiskunde-geeks die helemaal los gaan in de disucssie:

Bezoek een geeky bestemming

Het is natuurlijk een beetje kort dag. Maar als je kunt is het mogelijk om op Geek pride day een ticket naar een geeky bestemming te boeken. Gelukkig heeft Natascha Gutterswijk er al 5 voor je op een rij gezet. Ga je toch voor iets wat dichter bij huis is, bezoek dan bijvoorbeeld Nemo of ga wat dacht je van de Bright.nl Expo? Zij hebben een Google glass baby!

Uit je met een t-shirt

Let op: geen Megadeath shirt met tour-data erop, dat is alleen voor systeembeheerders. Maar een echte geek zegt het met t-shirts omdat echt hardop praten nog best een lastige opgave is. Voor t-shirt inspiratie kun je altijd terecht bij T-shirt hell. Een greep uit het uiterst inspirerende assortiment.

tshirtEn jij?

Wat ga jij doen op geek pride day? Of ben je geen geek? Shame on you: geek is het nieuwe zwart!

0 Shares:
2 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 5.688 keer gelezen