Fietspaden zijn goed voor de verkeersveiligheid, dat is iets wat we allemaal kunnen bedenken. Maar volgens onderzoek van het New York Department of Transportation dragen ze ook nog ergens anders aan bij: een stijging van de verkoopcijfers van lokale bedrijven.

En als je daar even over nadenkt, is het ook wel weer logisch. Veilige fietspaden, nodigen uit tot fietsen. En fietsers kunnen nu eenmaal makkelijker even snel ergens stoppen, dan automobilisten. Zeker in een drukke stad met weinig (of dure) parkeergelegenheid.

De vraag is nu, zouden we hier in Nederland – Fietsland met al jaren prima fietspaden – ook nog iets mee kunnen? Of moeten we ons richten op andere zaken die voorkomen dat we op het stalen ros springen, zoals bijvoorbeeld het weer?

fietspaden-NYC

Lees het complete onderzoek: ‘Measuring the street: New Metrics for 21st Century Streets‘.

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 2.754 keer gelezen