Google heeft tijdens hun I/O ontwikkelaars conferentie heel wat updates van hun apps aangekondigd en ook maar meteen uitgerold. De komende dagen lopen we een paar van de hoogtepunten langs. Vandaag Play Music.

Nieuwe look & de aanval op Spotify

Voor wie Play Music niet kent; het is de muziekspeler van Google die gekoppeld is aan een online opslag voor je muziekjes. Zo kun je dus gratis de beschikking hebben over 20.000 nummers zonder dat deze op je telefoon staan. Je kunt ze gewoon uploaden en vanaf dat moment zijn ze beschikbaar om te streamen naar je telefoon, maar ook via elke webbrowser die je maar kunt vinden.

Play Music

Er waren nog wel wat klachten over de houten interface van Play Music, met deze laatste editie heeft Google hier in ieder geval een flinke stap voorwaarts in gemaakt. Maar de belangrijkste toevoeging is de mogelijkheid om niet alleen je eigen muziek te beluisteren maar ook alle muziek uit Google’s muziekbibliotheek te streamen. Je betaalt voor dit genot $ 7,99. En zoals de prijs al doet vermoeden is deze functionaliteit nog niet uitgerold buiten de V.S. Jammer, want dan zou Google een online muziekwinkel bieden, een plek om je muziek op te slaan en onbeperkte streaming. Een propositie die nog niet eerder vertoond is.

Screenshot Play Music

Downloaden

Play Music kost helemaal niks en kun je hier downloaden.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
Dit artikel is 2.373 keer gelezen