Ken je Projeqt al? Het bestaat al een tijdje, toch geef ik het graag weer extra aandacht. Projeqt is een storytelling(presentatie)tool. Je kunt van scratch presentaties bouwen of een bestaande PowerPoint of pdf uploaden. Vervolgens zet je jouw Projeqt volledig om naar je eigen (huis)stijl.

Een korte introductie

Projeqt – Dynamic Presentations for a Realtime World from Pilot on Vimeo.

Neem de tijd voor je presentatie

Neem de tijd om Projeqt te leren begrijpen en je presentaties worden stunning! Weer eens wat anders dan binnen vliegende letters in PowerPoint. Zet je jouw (PowerPoint)presentatie één op één over naar Projeqt? Dan hoef je niet veel te verwachten. Gebruik Projeqt om een verhaal te vertellen of om je presentatie mooi neer te zetten en onthoud: less is more! Anders kun je net zo goed verder met je oude tool en rondvliegende letters.

Een voorbeeld van een mooi Projeqt van John Weissnog een en natuurlijk mijn eigen voorbeeld.

Kortom, waarom vertel ik jou over Projeqt?

 • Eenvoudig je presentaties online delen (makkelijk)
 • Slides zijn los te delen op social media (viralable)
 • Realtime feed in je presentaties (actueel)
 • Makkelijk in gebruik (digibeetproof)
 • Ook op smartphone en tablet mooie presentaties (eigenlijk gewoon een must)

Simpel in een paar stappen

Stappenplannetjes zijn altijd handig. Met dit stappenplan kun je gelijk aan de slag met je eerste presentatie.

Stap 1 – Aanmelden en spelen maar

Maak een account aan en zet je eerste Projeqt eenvoudig online. Let op: Bestaande PowerPointpresentaties of pdf-documenten worden als plaatje geüpload. Ze zijn dan niet meer te bewerken in Projeqt. Je kunt alleen slides bewerken die je in Projeqt zelf maakt. Vergeet niet je Projeqt offline te zetten tot hij klaar is voor publicatie. Dit doe je rechtsboven in ‘Projeqt list’. In het blokje verander je de zichtbaarheid naar ‘off’.

Of…

Start met lege sheets en zet jouw presentatie online in elkaar. Het is ook mogelijk een bestaande presentatie aan te vullen met nieuwe sheets. Heb je een rapport dat je niet (volledig) wilt delen? Je kunt het document in zijn geheel uploaden en vervolgens de slides/pagina’s die je niet gebruikt uit je presentatie verwijderen (of niet publiceren).

Stap 2 – Living Projeqt, realtime feed

Voeg realtime feedslides toe aan je presentatie vanuit diverse platforms als Facebook, Twitter, YouTube etc. Als je een nieuwe slide maakt, kies je voor een van de socialmedia-icons. Kopieer de url of vul een gebruikersnaam in om de slide te vullen met realime feed van je social platform.

Stap 3 – kies je lay-out!

Maak je slides op ‘theme editor’ met een eigen logo, achtergrond, lettertypen, footer met linkjes naar jouw website/blog/socialmediakanalen.

Je presentie is klaar… delen maar!

Tip: maak een presentatie van jezelf en zet deze online met Projeqt of Prezi. Deel de link op LinkedIn (in je samenvatting), zo personaliseer je jouw profiel en vertel je een uniek verhaal over jezelf.

Ik ben benieuwd hoe jouw presentatie eruit ziet! Deel je hem met mij?

0 Shares:
3 comments
 1. Ziet er heel gaaf uit. Doet me ergens ook wel denken aan Sliderocket. Het grootste nadeel van dit soort tools is dat je de preso's niet offline kunt gebruiken. Bij Prezi kan het als je een betaald account hebt. Bij Sliderocket ook volgens mij, maar hier bij Projeqt heb ik het nog niet kunnen vinden…

  Of internetverbinding bij klanten moet beter of offline functionaliteit moet ingebouwd worden voor echt succes ;)

 2. Hoezo heel bewust me het accepteren van nieuwe mensen? Wat maakt het toch uit? Wie bepaald wat wel of niet goed is wat je doet met social media. Bij mij gaat het juist om het ontdekken van nieuwe mensen. Platform-onafhankelijk en mult-inspirerend.

  Ik laat mij inspireren door bedrijven, instanties, onbekende fanpages maar ook door andere meningen. Juist bij mensen die je kent gebeurd maar weinig nieuws. Denk maar aan moeders met kinderen, bekende vaders met vreemde hobbies en bekende collega's die maar moeilijk omgaan met hun eigen eerlijke mening.

  Mijn idee van social media: 'de ontdekking, het verhaal achter de voordeur, de inhoud van een onbekend magazijn' . Op zoek naar inspiratie en nieuwe diensten…. dat is de voor mij de kracht van social media.

Comments are closed.

Dit artikel is 6.209 keer gelezen