Ik was nooit zo van de coaches. Want een coach ‘neem’ je als je een probleem hebt en ik hád helemaal geen probleem.

Tegelijkertijd liep ik wel steeds vaker tegen mezelf aan. Ik lag dan  in bed te malen over werk of over dingen die ik gezegd had. Loslaten was wel een soort van leerpuntje. Een collega raadde me ‘Aiki’ coach Pieter Klaasen aan en ik maakte een afspraak.

En daar kwam coach Pieter aangereden, op zijn motor. Eenmaal binnen trok hij zijn motorpak én zijn schoenen uit en ik sjokte teleurgesteld achter de sokken aan naar zolder. Dat wordt hem dus nooit, dacht ik.

Waarom een coach?

De banen liggen niet voor het oprapen. We zitten wéér in een recessie en tegelijkertijd willen we allemaal wel graag doen wat we leuk vinden. Maar wát vind je leuk, waar ben je goed in en welke kant ga je op? Als je net ontslagen bent, kun je kampen met een gebrek aan zelfvertrouwen. Hoe vijzel je dat weer een beetje op? En als je een leuke baan hebt, hoor je misschien steeds hetzelfde : wees eens wat sensitiever, maak je eens wat minder druk, wees toch niet altijd zo kritisch. Herkenbaar? Daar kan een coach je dus mee helpen.

Wat doet een coach?

Een coach helpt een individu of een groep, gewone mensen of professionals (bijvoorbeeld een team) een bepaald (persoonlijk) doel te bereiken. Het gaat daarbij eerder om een gedragsverandering of het anders leren omgaan met situaties, dan om het aanleren van specifieke vaardigheden zoals bijvoorbeeld bij een opleiding marketing het geval is.
Zo wilde ik leren loslaten en dat ligt dus puur bij mezelf. Op de site van de Nederlandse Orde van BeroepsCoaches (NOBCO) vind je verschillende definities van coaching.

Waar vind je een goede coach?

Via via werkt het beste. Heb je geen vrienden of kennissen met een briljante tip, dan kun je ze vinden op het web. Klik hier voor handige zoektips. Veel coaches bieden zich tegenwoordig ook via de verschillende social media aan. Handig, want dan kun je informeel al een beetje kennismaken. Zo zijn daar bijvoorbeeld Coach Wim en de Droomwerkcoach.
Denk je dat je geen tijd hebt? Dat excuus gaat tegenwoordig ook niet meer op omdat er zelfs coaches zijn die via skype hun diensten aanbieden. Zo kun je vanuit je eigen vertrouwde omgeving met een kop thee aan de slag. Overigens, ik ken deze mensen niet, dus ga af op je eigen gevoel.

Vijf tips voor een geslaagd coachingstraject

Ik heb prettige en minder prettige ervaringen met coaches gehad. Als ervaringsdeskundige deel ik graag vijf tips die voor mij belangrijk bleken bij de keuze voor een coach.

  1. Stel je oordeel even uit. Als jij die geitenwollensokken niks vindt, dan let je daar maar even niet op. Het gaat erom dat je een klik hebt. Ga in ieder geval dat eerste gesprek onbevangen in.
  2. Voel je wél direct op je gemak. Doe geen concessies. Je gaat veel met deze persoon delen, dus het moet goed voelen. Kijk uit met de coach die zegt: “Oh ja, doe jij dat altijd? Oh echt zó toevallig, dat heb ik ook en ik doe altijd zus en zo!” Dat is namelijk projectie, geen coaching.
  3. Heb je besloten dat je met elkaar in zee gaat? Durf je dan kwetsbaar op te stellen. Vertel alles, laat het achterste van je tong zien, wees eerlijk. Alleen dan kom je een stap verder.
  4. Pas je opgedane inzichten toe in de praktijk. Ga direct na je sessies aan de slag en stap over eventuele drempels heen. Denk niet ‘Dat heeft toch geen zin’ of ‘Het was leuk, maar dat durf ik toch niet’.
  5. Schrijf na een sessie je bevindingen op en bewaar alles goed, ook de bevindingen van de coach. Je gaat er waarschijnlijk nog vaak in teruglezen.

De Aiki coach

Je hebt vreselijk veel verschillende coaches en allemaal hebben ze hun eigen manier van coachen, een manier die bij hun stijl past.  Over de Aiki coach kun je lezen op de website van Pieter. Hij heeft zich verdiept in de leer van Aikido en past die technieken tijdens het coachen toe. Ik denk dat voor mij de combinatie van horen dat je iets op een andere manier kunt doen en het daadwerkelijk ervaren een krachtige combinatie was.

Het beste advies

Goed, we kwamen op zolder aan en Aiki Pieter bleek na minuut één al fantastisch. Graag vertel ik de twee dingen uit het traject die me het meest zijn bijgebleven.

Tijdens één van de sessies zei hij: “Dan heb ik nu een opdracht voor je. De eerstvolgende vergadering loop je naar binnen als je meest enthousiaste zelf.” Nou, dat vond ik zeker hilarisch. “Ha ha, dat kan ik helemaal niet. Ik heb nu eenmaal van nature een vrij negatieve grondhouding, dat weet je toch.” Het is waar hoor, mensen vragen altijd aan mij waarom ik zo boos kijk. Maar, ik kon het wél en het werkte ook. Sterker nog, het had zijn weerslag op anderen. Dat wat je geeft, krijg je ook terug.

In de laatste sessie vroeg Pieter me of ik mensen ook opnieuw kon ontmoeten. Ook dat leek me onmogelijk. Als iemand een rotzak is, blijft iemand een rotzak hè. Maar ook dat bleek niet waar. Ik was er eigenlijk nog best goed in, iemand puur blanco opnieuw te ontmoeten. Ook een ander heeft immers wel eens een rotdag, net ruzie gemaakt of een boete gekregen en draagt dat met zich mee.

Waardevol

Een coach kan dus heel waardevol zijn. Je leert jezelf kennen en opent mogelijk deuren naar een totaal andere wereld. De twee beste adviezen die ik kreeg, zet ik nog regelmatig in. Mijn advies voor jullie: formuleer een leerdoel en ga praten met een coach. Je steekt er altijd iets van op!

Natuurlijk ben ik altijd op zoek naar meer tips. Heb je ze, deel ze dan!

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 3.975 keer gelezen