Afgelopen woensdag waren de 2e voorrondes voor de SpinAwards Jong Talent op Hogeschool Windesheim te Zwolle. Tijdens elke voorronde kiest een jury twee winnaars. Deze talenten gaan door naar de SpinAwards Inspiration Days en maken kans op een gouden SpinAward. De cases worden door een jurt beoordeeld op creativiteit, waarbij o.a. gelet wordt op inspiratie, onderscheidend vermogen, innovativiteit, interactiviteit en potentieel.

Het was een inspirerende middag, waarin 6 cases werden gepresenteerd. Dit keer bestond de jury uit Aleid Reijnders (Persgroep), Gin Roberscheuten (Mediamonks), Joeri Rodenburg (Woedend), Igor ten Halle (Windesheim) en mij en aan ons dus de schone taak om te bepalen welke cases door mochten. Geen makkelijke taak, maar wel een erg leuke!

Net als tijdens de eerste voorronde in Amsterdam, waren er ook in Zwolle een aantal app-inzendingen. Maar daarnaast ook een drietal serious games, waarvan er 1 unaniem door de jury tot winnaar werd verkozen…

Achilles Initiative: The Battle for Sector I

achilles initiative spinawards

En wel ‘Achilles Initiative: The Battle for Sector I’. In een presentatie met indrukwekkende visuals liet Rudolf Buirmu (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) zien dat Achilles Initiative een echt serieuze game is. Oorlogsveteranen met een posttraumatische stressstoornis worden door het spelen van deze game weer op weg geholpen naar een normaal leven.

Virtuele wereld

Spelers zitten niet achter een computer, maar staan en lopen in een ruimte, waar door beeld en geluid een virtuele science fiction wereld wordt gecreeërd. Hier worden ze geconfronteerd met stressverhogende uitdagingen, waarbij ze worden ondersteund door een therapeut. De bedoeling is de speler te confronteren mijn zijn traumatische ervaring en hem het gevoel van controle over de situatie terug te geven .

Daadwerkelijk getest

Het komende halfjaar gaat Achilles Initiative al daadwerkelijk getest worden door de revalidatie afdeling van het Nederlandse Ministerie van Defensie, dus ik ben heel erg benieuwd wat de uitkomsten daarvan zijn. Hopelijk horen we daarvan nog meer!

Bevrijdingsfestival Overijssel App

bevrijdingsfestival-app Spinawards

De tweede case die doorgaat naar de Inspiration Days is de Bevrijdingsfestival Overijssel App, gepresenteerd door Carlo Bril (Hogeschool Windesheim). Deze festival app maakt het bezoekers makkelijker om het laatste nieuws over het Bevrijdingsfestival te volgen, een eigen programma samen te stellen en de weg te vinden op het festival terrein. Daarnaast kun je notificaties instellen, waardoor je gewaarschuwd wordt vlak voor de start van je favoriete programma-onderdelen. Vervolgens neem je een kijkje op de plattegrond in de app en weet je waar je je naartoe moet haasten.

Ook offline en eenvoudig in gebruik

De app is offline te gebruiken, dus een slechte verbinding door drukte is geen probleem. Bij de ontwikkeling van de app is ook nagedacht over gebruiksgemak aan de achterkant: de app is voor de organisatie eenvoudig te vullen en bij te houden.

Solide, met potentie voor doorontwikkeling

Ook in dit geval blijft het niet bij een case, maar wordt de app al in gebruik genomen door het Bevrijdingsfestival. De app zit nu al solide in elkaar, maar als jury zagen we ook zeker potentieel in de doorontwikkeling van de app. Er zijn plannen om social features toe te voegen, zodat je bijvoorbeeld makkelijk je vrienden kunt vinden op een druk festivalterrein. Dus ook hier ben ik erg benieuwd naar wat de toekomst brengen zal.

Ready tooooo rumble!

In aanloop naar de SpinAwards Inspiration Days worden de winnaars van deze voorronde gecoached door Gin Roberscheuten (Mediamonks) en Joeri Rodenburg (Woedend). Goede cases, met goede coaches, maar ze maken nog kans op een geduchte tegenstander…

Wild cards

Naast de twee winnaars, hadden we als jury namelijk ook de mogelijkheid om wild cards uit te delen, voor talent wat nek aan nek met de eerste twee opging. Die wild cards worden op 22 februari op de Facebook pagina van SpinAwards geplaatst en dan kan er gestemd worden door het publiek. De twee concepten met de meeste likes gaan alsnog door naar de SpinAwards Inspiration Days.

Top coach

Nu hebben wij in deze voorronde geen wild card uitgedeeld, maar in de eerste voorronde is dat wel gebeurd. En onze eigen Xaviera (42bis Internet) is de coach van die wild card. Als deze dus door de publieke stemrondes heenkomt, belooft de uiteindelijke battle op 26 & 27 maart nog wat te worden…

 

0 Shares:
9 comments
  1. Colleges with severe drug or weapons problems may wish to think about metal detectors in order to display college students for medications or weapons. Secondly, college officers have to utilize the gadget randomly and are prohibited from choosing whom to research. Thus, college officers may research every pupil who enters the creating, or some other neutral class of persons, similar to every third pupil.

    Canada Goose Paris Magasin http://www.ktbruce.com/jackets/canada-goose-paris

Comments are closed.

Dit artikel is 32.748 keer gelezen