Etiquette voor ons mobiele telefoongedrag lijkt noodzakelijk te worden. Maar het kan ook op een leuke manier.

A Generation of idiots - Albert EinsteinA Generation of idiots - Albert Einstein
Klik op het plaatje voor de grotere versie

Albert Einstein vreesde het al: de dag waarop technologie onze sociale interactie zou beheersen. ‘A generation of idiots’ noemde hij het.

<< Klik op het plaatje voor de grotere versie.

Heeft Albert Einstein gelijk gekregen? Hoe irritant is ons mediagedrag? Of zien we inmiddels zelf wel in dat de energie tijdens een etentje met vrienden – of een weekend weg met je gezin – niet van de elektronische variant moet zijn. Dat het voorhoofd van je tafelgenoot eigenlijk helemaal niet gezellig is.

Phone Stacking

Phone StackingIk hoor zelf steeds vaker geluiden opgaan voor dat laatste. Goed nieuws dus! En, nog beter, er zijn mensen die daar op een leuke manier aandacht voor vragen. Zo is in Amerika Phone Stacking de trend. Hapje eten? Kop koffie? Iedereen legt z’n telefoon op tafel, met het scherm naar beneden, en de 1e die z’n telefoon oppakt, pakt daarna ook de rekening op.

Het interessante is dat het juist de jongeren zijn die met deze ‘oplossing-in-spelvorm’ komen. Ze zijn zich dus bewust van hun infobesitas – en de stress die dat oplevert – en nemen op eigen initiatief (even) afstand om zich te concentreren op het echte leven en hun vrienden IRL.

De kunst van propaganda

Zo kwam ik afgelopen week ook deze fantastische posters tegen, getekend door Ted Slampyak. Geïnspireerd door de jaren ’20 en ’30 – toen propaganda populair was – tekende hij deze posters met daarin moderne, mobiele telefoon-etiquette.

Leuk. Met een knipoog. Niet te moraliserend.Eigenlijk zoals regeltjes zouden moeten zijn.

En op z’n minst erg geschikt  om een gesprek over dit onderwerp op gang te brengen. Mobieltjes face-down dan hè.
Mobiele telefoon etiquette

0 Shares:
Dit artikel is 4.241 keer gelezen