Bij het zoeken naar een download van OneNote 2007 loop je kans flink gefrustreerd te raken. Op de site van Microsoft zelf lopen alle verwijzing naar de versie 2010. Downloadsites verwijzen weer naar Microsoft. Als je niet oppast ben je zo een uur kwijt aan het zoeken. PHP Nuke is de redder in de nood.

Het is gewoon fout als je een licentiecode hebt voor een gedownload product en je kunt dat product niet herinstalleren, simpelweg omdat je de software niet meer kunt vinden.

Microsoft fail

Microsoft schiet hier echt tekort. Je kunt misschien wel een pakket downloaden (en dat vind je alleen als je erg goed zoekt), maar een oudere versie van OneNote als programma: forget it. Die verwijzingen van Microsoft naar hun recente versies begrijp ik wel, maar je hebt er niets aan: die licentiecode geldt daar niet voor.

De download van OneNote 2007

Gelukkig heb ik ‘m voor je gevonden: de losse, te downloaden versie van OneNote 2007. PHPNuke is de reddende engel. Je kunt het pakket als losstaand product downloaden, maar je hebt natuurlijk wel je licentiecode nodig om OneNote 2007 te activeren. Heb je die niet dan kun je het progamma maar een beperkte periode (trialperiode) gebruiken.

Ik geef je ook meteen maar de link naar het downloadcentrum van Microsoft, wie weet komt het je van pas. Laat je niet foppen door de keuze ´type download´ -> ‘toepassing’, want je krijgt allerlei kleine hulpprogramma’s (tot en met – wie kent ‘m nog – Scratch the cat Office Assistant) maar niet wat je zoekt.

Tip: bewaar je downloads

Dat klinkt natuurlijk als een open deur. Maar zelfs als je eraan hebt gedacht een kopie te maken of op een cd-rom te branden, dan wil dat niet zeggen dat je het terugvindt als je het nodig hebt. Kortom; het moet ook gemakkelijk opnieuw te downloaden zijn.

0 Shares:
Dit artikel is 5.691 keer gelezen