Over smaak valt niet te twisten, dat weet iedereen. Een lijst van leukste Android-spelletjes van 2012 is dan ook vooral een opsomming van de spelletjes die mij persoonlijk het afgelopen jaar teveel tijd hebben gekost. Uren die ik nooit meer terugkrijg, maar waarop ik toch tevreden terug kijk. Al zal ik dat hardop natuurlijk niet toegeven, dat is tussen jou en mij. Het kan niet goed zijn voor mijn personal brand als iedereen weet dat ik met zoveel plezier mijn tijd verdoe. 

Maar dat terzijde. Laat ik je leven net een tikkeltje onzinniger maken met behulp van deze Android- (en Apple-)games.

Radiant Defense

radiant

Ik schreef er al eens over op 42bis. Dit spelletje ziet er strak uit, speelt lekker weg en biedt urenlang (in mijn geval trouwens wekenlang) speelplezier. Het enige nadeel is eigenlijk dat er maar 11 niveau’s zijn en dat het erop lijkt dat het spel niet verder zal worden ge-update. Kijk voor een uitgebreide beschrijving van het spel in het vorige artikel erover en alvast veel plezier.

Android | Apple

 

SongPop

unnamedOh SongPop, wat heb ik veel uren aan jou besteed. Het spel is simpel: je hoort een muziekfragment, je krijgt een lijstje met titels of artiesten voorgeschoteld en je klikt zo snel mogelijk de juiste match aan. Je speelt tegen vrienden of random tegen iemand die op dat moment online is. Een heel leuk spelletje en vreselijk verslavend. Eigenlijk ben ik er alleen maar mee gestopt omdat het niet alleen teveel tijd in  beslag neemt, maar je ook nog eens de hele tijd geluid maakt (de muziekfragmenten) terwijl je het speelt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een koptelefoon op te doen, maar dat is dan meteen ook zo ongezellig. Volgens mij heeft inmiddels iedereen SongPop wel geprobeerd, maar als jij dat nog niet hebt gedaan is het wel het proberen waard.

Android | Apple | Facebook

Empire Defense II

Nog een tower defense game, want daar ben ik gek op. Dit is ook nu nog een deel van mijn dagritueel: Empire Defense II. In het spel ben je een generaal en baan je je een pad door vijandelijk gebied. Over dat pad word je gevolgd door je vijanden, dus langs dat pad positioneer je soldaten met verschillende speciale krachten. Je kunt dat doen in Story-mode of in Arena-mode. In het eerste geval speel je een avontuur uit, in het tweede geval speel je tegen anderen.

Dit spel is heel erg uitgebreid. Dat komt omdat je zowel de generaals (jouw rol) als je soldaten, maar ook je wapens, je paard én je schild kunt versterken. De story-modus kun je dan ook nog eens een keer in 4 verschillende gradaties van moeilijkheid spelen. Het houdt je dus wel even zoet. Nadeel is dat je voor alle upgrades kristallen nodig hebt. Nu verdien je die natuurlijk wel door levels te halen, maar dat gaat nooit snel genoeg. Uiteraard kun je die kristallen ook kopen. Het spel is gratis, maar in-app moet je dus geld neerleggen om sneller te kunnen upgraden. In-app aankopen zijn het nieuwe zwart en dat is soms een beetje jammer. Maar, als je geduld hebt kom je nog best een eind zonder geld erin te stoppen.

Android | Apple

Broken Sword I: Director’s cut

Een adventure point & click game. En wat een leuke. Als je net zo stokoud bent als ik, dan ken je de Broken Sword-games nog wel en ben je net zo enthousiast als ik dat je het nu op je tablet kunt spelen. Het verhaal vertelt over Nico Collard en George Stobbart, een journalist en een toevallige Amerikaan die in een avontuur terechtkomen waarin moord, verraad en de Tempeliers een rol spelen.

Echt een fijn spel voor mij: niet zo moeilijk dat je erop vastloopt en niet zo makkelijk dat je er doorheen vliegt. Al met al een download waard, ook voor $3,99.

Android | Apple

Broken Sword

Broken Sword II: Smoking mirror

Jawel in 2012 kwam ook het tweede avontuur van Nico en George uit voor op de tablet. Op dit moment zit ik er middenin en het is absoluut weer entertaining. Dit keer speelt het avontuur zich af in Zuid-Amerika en is er een Maya-god bij betrokken. Lekker actueel (nou ja, net niet meer) dus! Vergeleken met deel 1 moet ik constateren dat deel 1 toch  net iets beter was: net iets lastiger (heb stiekem wel 1 of 2 keer een walkthrough gebruikt), net iets meer locaties en net iets meer verhaal. Maar ook dit deel blijft het downloaden waard!

Android | Apple

Tower Defense

En jawel, we zijn weer terug bij een Tower Defense-spel. Deze heeft de voor zich sprekende naam Tower Defense. Maar laat je niet afschrikken door het gebrek aan creativiteit in de titel. Het spel is namelijk gewoon vet verslavend. Ook hier zijn er verschillende gradaties van lastigheid, wat betekent dat je in principe het spel 3 keer helemaal uit kunt spelen (Easy, Normal en Hard). En ja, ook bij dit spel kun je extra kracht kopen binnen de app. Maar ik ben er achter dat het niet nodig is om dat te doen. Speel het spel uit in Easy-modus (als ik het kan, kun jij het ook) en haal in die modus per level álle badges (bij downloaden kom je er vanzelf achter hoe je die binnenhaalt). Dit levert je onwijs veel credits op, die je weer kunt gebruiken om in Normal-modus hetzelfde te doen en uiteindelijk in Hard-modus. Mij is het in elk geval gelukt.

Android | Apple

Rebuild

Eigenlijk een heel simpel strategie-spelletje: je woonplaats is overgenomen door zombies (begint goed!) en jij moet zien te overleven door een team samen te stellen en de gebouwen in je stad terug te veroveren van de zombies, maar ook je team gevoed te houden én blij. Een soort über-tamagotchi in zombie-stijl.

Rebuild

Dit spel moet het niet hebben van de overweldigende graphics, maar toch heb ik me er prima mee vermaakt. Je moet trouwens ook best veel lezen om dit spel te spelen en daarmee is het best old skool, maar ook dat kon voor mij de pret niet drukken. Ik zou zeggen: probeer het gewoon uit.

Android | Apple

Swamp Defense

Oké, de laatste tower defense game, ik beloof het. Swamp Defense is eigenlijk zo simpel dat het nergens over gaat. Toch heb ik het uitgespeeld. Swamp Defense is een Duits spelletje, maar gaat toch over Amerikaanse rednecks die hun moeras willen beschermen tegen moerasmonsters. Dat doen ze onder andere door met pannen en deegrollers naar ze te gooien. Zelf heb ik me er echt mee vermaakt, maar niet iedereen hier in huis was er even enthousiast over. Nadeel is dat je het best snel uitspeelt, voordeel is dat het vermakelijk is.

Android | Apple

En verder…

Daarnaast speelde ik dit jaar Angry Birds Star Wars, Prince of Persia, Bad Piggies, Where’s Waldo now?, Draw something, Ruzzle en – laat ik gewoon eerlijk zijn – nog steeds Wordfeud.

Welk spel kun jij maar niet opgeven?

0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 4.259 keer gelezen