Door de veel besproken Facebook Timeline is het hoog tijd om een mooie omslagfoto klaar te zetten. Je hebt ze vast wel eens gezien, de Facebook-omslag- en profielfoto’s die met elkaar gecombineerd zijn. Natuurlijk kun je dit ook met Photoshop doen, maar het kan ook makkelijker. Hier vind je verschillende apps waarmee je unieke creaties kunt maken.

Facebook header slechte kwaliteit

Veel van jullie zullen gemerkt hebben dat een foto die upload naar Facebook soms heel lelijk wordt na het uploaden. In dit artikel lees je hoe je dat kunt voorkomen. En dan nu de andere tips.

Schweppes Profile App 2.0

Met deze Facebook-app kun je dus je Facebook-omslagfoto laten overlopen in je profielfoto. Bekijk het filmpje om een indruk te krijgen van de mogelijkheden. En maak je Facebook-profiel tot een echte blikvanger. Je kunt zelfs met deze app meerdere foto’s in je omslagfoto verwerken.

De Timeline Cover Maker

Je kunt je eigen omslag foto ontwerpen in Timeline Cover Maker. Op deze website kun je je eigen Facebook-omslagfoto uploaden, waarbij deze automatisch wordt doorgetrokken naar je profielfoto. Deze website biedt ook een aantal mooie achtergronden aan. Vervolgens kun je bijvoorbeeld tekst of grafische elementen aan je afbeelding toevoegen. Daarna kun je de afbeeldingen opslaan en uploaden naar Facebook.

 

CoverJunction

Met CoverJunction kun je heel gemakkelijk heel veel foto’s uploaden, zodat je ze over elkaar kunt plaatsen of naast elkaar etc. Je kunt als het ware een hele fotogalerij maken van je Facebook-omslagfoto.

 

Pic Scatter

Nog een laatste toevoeging, Pic Scatter. Met Pic Scatter kun je door middel van bestaande templates je achtergrond maken met je eigen Facebook-foto’s en bijvoorbeeld je eigen naam. De gratis versie laat wel een ‘made with Picscatter.com’ achter op je omslagfoto.

Er bestaan inmiddels verschillende websites en apps om je omslagfoto tot een kunstwerk te maken, erg leuk vind ik zelf. Heb je creatieve ideeën nodig? Hier vind je de top 55+ van meest creatieve Facebook-profiel- en -omslagfoto’s.

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 119.551 keer gelezen