Waar Natuurmonumenten al eerder startte met de inzet van social media om de natuur onder de aandacht van de Nederlandse bevolking te krijgen, zijn nu ook de boswachters van Staatsbosbeheer meer en meer online te vinden. Er wordt getwitterd, er zijn diverse Facebookpagina’s en via inmiddels 16 verschillende weblogs blijf je op de hoogte van alles wat er in de diverse natuurgebieden speelt.

Door het oog van de boswachter

Het ene blog is wat professioneler van opzet dan het andere, maar allemaal geven ze een aardige kijk in de keuken van het boswachten, vaak met mooie foto’s. En ik moet zeggen, veel van de artikeltjes zijn interessant én lezen lekker weg.

Zo lees je op ‘Staatsbosbeheer Hollands Duin’ over het geheimzinnige leven en de verleidingspraktijken van de nachtegaal. En op ‘Boswachters aan zee’ over floristen die op zoek gaan naar zeealsem, zilte rus, zilt torkruid, kruipend moerasscherm, dunstaartje en de kortarige en langarige zeekraal. Met foto’s van mensen met rugzakken en enorme camera’s, die met hun neus in het gras naar minuscule bloempjes turen.

De paden op, de lanen in!

Een wonderlijke wereld, leuk om eens in te grasduinen. En niet alleen virtueel, ik krijg ook zin om naar buiten te gaan. Om in het echt te zien wat deze mensen doen aan natuurbehoud. Helaas moet ik dat uitstellen tot het weekend, omdat de post-vakantie-werkberg roept, maar toch. Het gaat op mijn tips-voor-een-dagje-in-de-buitenlucht-lijstje.

Zelfs als je weinig tot niets met de natuur hebt, zijn deze blogs de moeite van het bekijken waard, al is het alleen maar om je Wordfeud-woordenschat uit te breiden. Wedden dat je tegenstander het niet terug heeft van schijnspurrie?

 

0 Shares:
Dit artikel is 2.198 keer gelezen