Iedereen doet het, overal en vrijwel dagelijks. Googelen is inmiddels een werkwoord, opgenomen in het Groene Boekje. Google lanceert regelmatig nieuwe features, nieuwe zoektips en projecten, waarmee je kennis kunt maken op de site Inside Search. Op diezelfde site biedt de zoekgigant nu online een cursus. 

httpv://youtu.be/y3ao7QXMhC4

Ik vind, ik vind, wat jij niet vindt …

Voor mensen die echt álles willen kunnen vinden via Google. Op de meest slimme en geavanceerde manier, met de meest snelle tips & tricks. Waarmee je Search Master kunt worden, inclusief certificaat bij afronding van de cursus. Ofwel de ‘Power Searching Cursus‘, die vanaf 10 juli te volgen is. Uiteraard heb ik me ingeschreven, al is het maar uit nieuwsgierigheid.

De data

Op de site zelf staat niet zo heel veel informatie, maar als je je inschrijft, krijg je een mail met onderstaande data. De cursus wordt officieel gelanceerd op 10 juli. Daarna worden er vrijwel dagelijks nieuwe lessen online gezet, die je kunt volgen op het moment dat het jou uitkomt.

  • Les 1 – 10 juli beschikbaar
  • Les 2 – 11 juli beschikbaar
  • Les 3 – 12 juli beschikbaar
  • Hangout on Air (optioneel) met zoekexperts – 13 juli 1.00-1.45 PDT
  • Tussentijdse beoordeling als gevolg – 17 juli om 7.59 a.m. PDT
  • Les 4 – 17 juli beschikbaar
  • Les 5 – 18 juli beschikbaar
  • Les 6 – 19 juli beschikbaar
  • Hangout on Air (optioneel) met zoekexperts: 19 juli 11.00-11.45 PDT
  • Eindbeoordeling 23 juli om 16.59 PDT

De beoordeling…

Uit de inschrijfmail blijkt ook dat er zowel een tussentijdse als eindbeoordeling in de cursus zit. En dat het moment waarop ze plaats vinden vaststaan. Deze moet je dus wel volgen op het tijdstip dat ze worden aangeboden. Spannend, vooral omdat er verder niets over verteld wordt en ik me niet zo goed kan voorstellen hoe zo’n beoordeling eruit gaat zien. Snelzoeken? De juiste zoekroute? Of correct gebruik van Google-zoekjargon? Ik ben benieuwd.

Nu moet ik alleen nog even uitzoeken hoe het ook alweer zit met PDT, zodat ik weet wanneer de beoordelingen precies zijn. Maar dat kan ik gelukkig ook zonder Power Search vinden in Google.

0 Shares:
4 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 2.896 keer gelezen