Wat kijken 42bis’ers deze week op televisie? (nou ja, voor zover je er nog een hebt dan). We helpen je op weg.

Maandag

 

The last king of Scotland

Genre: Drama
Tijd/zender: 22:45 /RTL7

In de jaren `70 wordt een Schotse arts per toeval door Idi Amin, destijds de nieuwe dictator van Uganda, aangesteld als diens persoonlijke arts. Amin had vroeger bij het Britse leger getraind en een voorkeur ontwikkeld voor Schotten.

Hij droeg regelmatig kilts en wilde een leger oprichten om Schotland onafhankelijk te maken. Aanvankelijk is de arts vereerd om deze positie te bekleden, maar al snel komt hij in gewetensnood vanwege de vele gruwelijkheden die de dictator aanricht.

Dinsdag

 

The Darjeeling Limited

Genre: Comedy
Tijd/zender: 20:30 /RTL7

Een jaar na de dood van hun vader, worden de drie broers, Francis, Peter en Jack, herenigd aan boord van een trein genaamd The Darjeeling Limited. De oudste broer, Francis, heeft deze spirituele reis georganiseerd om het contact tussen de broers te herstellen. De jongste broer, Jack, komt uit een moeizame relatie en voelt zich gedurende de reis aangetrokken tot de Indiase stewardess Rita. De middelste broer, Peter, heeft zijn hoogzwangere vrouw Alice achtergelaten in Amerika. Gedurende de reis hebben de broers de nodige onderlinge ruzies met elkaar. Na een aantal dagen komen ze aan op de plek van bestemming en onthult Francis waarom hij zijn broers naar India heeft laten komen.

Woensdag

 

Cry Wolf

Genre: Horror
Tijd/zender: 20:30 /RTL8

Wanneer een jonge vrouw wordt vermoord besluit een groep leerlingen de andere klasgenoten banger te maken door verhalen over een seriemoordenaar genaamd ‘The Wolf’ de wereld in te helpen. Door het omschrijven van ‘The Wolf’s’ nieuwe slachtoffer proberen de studenten zoveel mogelijk mensen in de leugen te laten geloven. Maar wanneer de omschreven slachtoffers daadwerkelijk sterven, weet niemand meer waar de leugen eindigt en de waarheid begint. Wanneer iets of iemand de groep begint te belagen, wordt het spel wel heel echt.

The Triangle

Genre: Thriller
Tijd/zender: 20:30 /RTL8

Met regelmaat verdwijnen schepen in de Bermudadriehoek, ook die van de rijke Eric Benirall. Hij stelt een groep specialisten samen om dit te onderzoeken. Het team begint hoopvol aan het mysterie maar hoe dichter ze bij de waarheid komen, hoe heftiger alles wordt.

Donderdag

 

Star Wars – The Clone Wars

Genre: SciFi
Tijd/zender: 13:05 /RTL4

Terwijl het heelal geteisterd wordt door de Clone Wars, trachten de Jedi-ridders de orde te handhaven en de vrede te herstellen. Steeds meer stelsels vallen ten prooi aan de duistere kant en de Galactische Republiek dreigt te bezwijken onder de druk van de Separartisten en hun onuitroeibare droïdeleger. Anakin Skywalker en zijn Padawan-leerling Ahsoka Tano zijn op een missie die verstrekkende gevolgen moet hebben: de confrontatie met Jabba de Hutt. Maar Graaf Dooku en zijn sinistere medewerkers, waaronder de snode Asajj Ventress, doen alles om ervoor te zorgen dat Anakin en Ahsoka in hun opdracht zullen falen.

Elektra

Genre: Actie
Tijd/zender: 20:30 /NET5

Niet lang nadat Elektra hersteld is van bijna dodelijke wonden, maakt ze zich klaar voor haar volgende opdracht. Door een onverwachte wending wordt ze gedwongen een keuze te maken die haar leven een nieuwe richting kan geven… of verwoesten.

 

Catwoman

Genre: Actie
Tijd/zender: 22:15 /Veronica

De volgzame werknemer Patience Philips werkt als grafisch ontwerpster voor Hedare Beauty, een mega cosmeticabedrijf. Als Patience er onverwachts achter omt dat de nieuwe producten van haar werkgever vreselijke bijwerkingen hebben, bevindt ze zich ongewild in het middelpunt van een bedrijfscomplot. Wat daarna gebeurt, zal Patience voor altijd veranderen. Ze wordt vermoord, maar getransformeerd in een vrouw met de kracht, snelheid, behendigheid en het sterke gevoel van een kat. Met haar nieuwe eigenschappen en katachtige intuïtie, wordt ze Catwoman: een sluw en sluipend schepsel, dat op de grens balanceert van goed en kwaad. Zoals elke wilde kat is ze gevaarlijk, ongrijpbaar en ontembaar.

Vrijdag

 

Donnie Brasco

Genre: Actie
Tijd/zender: 20:30 /RTL7

Om te infiltreren in de New Yorkse maffia, neemt FBI-undercoveragent Joe Pistone de identiteit aan van gangster en juwelendief Donnie Brasco. Om sneller tot de hechte maffiastructuur door te dringen, sluit hij vriendschap met Lefty Ruggiero. Als Lefty’s beschermeling stijgt Donnie hoger en hoger in de hiërarchie van de maffia. Donnie begint in te zien dat hij niet alleen de lijn tussen FBI-agent en crimineel overschrijdt, maar ook dat hij zijn vriend Lefty bijna zeker de doodstraf zal bezorgen wanneer hij als FBI-agent in actie zal komen. Heen en weer geslingerd tussen zijn familie, de FBI en zijn ongewenste, maar oprechte vriendschap met Lefty, wordt het uiterste gevergd van Joe Pistones, alias Donnie Brasco’s, loyaliteit.

Zaterdag

 

Sky high

Genre: Adventure
Tijd/zender: 14:20 /SBS6

Will Stronghold is de zoon van de twee grootste superhelden te wereld, The Commander en Jetstream. Iedereen verwacht dan ook dat Will net zo’n superheld wordt als zijn ouders. Maar wanneer hij naar de bijzondere school Sky High gaat, waar de nieuwe generatie helden wordt opgeleid, blijkt hij geen enkele superkracht te bezitten. Het lijkt erop dat hij zo weinig talent heeft dat hij het nooit verder zal brengen dan sidekick, wat zijn zelfvertrouwen en imago geen goed doet.

Indiana Jones and the Temple of Doom

Genre: Adventure
Tijd/zender: 19:30 /BBC1

Na een incident in een nachtclub in Shanghai neemt de archeoloog Indiana Jones de benen. Samen met een nachtclubzangeres en zijn jonge helper Short belandt hij in een dorpje waar een groep schurken een magische steen heeft gestolen. Indiana Jones belooft te helpen om hem terug te vinden.

 

Hercules

Genre: Animatie
Tijd/zender: 20:00 /SBS6

Hercules, zoon van de Griekse god Zeus, wordt door de slechte Hades in een halfgod veranderd. Hij wordt op aarde opgevoed en behoudt zijn goddelijke kracht. Als hij achter zijn afkomst komt, krijgt hij van Zeus te horen dat hij eerst een echte held moet worden om naar de berg Olympus te kunnen terugkeren.

 

High Plains Drifter

Genre: Animatie
Tijd/zender: 00:00 /RTL7

Een vreemdeling rijdt vanuit de woestijn een klein stadje binnen. Drie mannen proberen hem te doden, maar dat laat de vreemdeling zich niet zomaar gebeuren. Uiteindelijk besluit hij in het Wilde Westen te blijven en huurt een kamer. Ondertussen is een groep outlaws onderweg om wraak te nemen op de sheriff. De vreemdeling besluit de mensen te helpen om deze outlaws te bestrijden.

Zondag

 

Star wars: The clone wars

Genre: Actie
Tijd/zender: 06:25 /RTL4

Terwijl het heelal geteisterd wordt door de Clone Wars, trachten de Jedi-ridders de orde te handhaven en de vrede te herstellen. Steeds meer stelsels vallen ten prooi aan de duistere kant en de Galactische Republiek dreigt te bezwijken onder de druk van de Separartisten en hun onuitroeibare droïdeleger. Anakin Skywalker en zijn Padawan-leerling Ahsoka Tano zijn op een missie die verstrekkende gevolgen moet hebben: de confrontatie met Jabba de Hutt. Maar Graaf Dooku en zijn sinistere medewerkers, waaronder de snode Asajj Ventress, doen alles om ervoor te zorgen dat Anakin en Ahsoka in hun opdracht zullen falen.

Monster house

Genre: Animatie
Tijd/zender: 06:45 /RTL4

De twaalfjarige DJ Walters denkt dat er iets mis is met het huis aan de overkant. Er verdwijnt van alles in de omgeving en DJ weet zeker dat het huis daar iets mee te maken heeft. Met zijn beste vriend Chowder gaat hij op onderzoek uit en de twee jongens ontdekken dat het huis leeft! Omdat niemand hen gelooft, moeten ze samen met hun nieuwe vriendin Jenny het huis stoppen voordat het nog meer auto’s, brievenbussen en huisdieren opeet.

Serie in de spotlight

Elke week zetten we een serie in de spotlight. Dat kan een vreselijk nieuwe serie zijn, maar ook een vreselijk oude en zelfs iets daar exact tussenin. Maar dat het series zijn die je gezien Moet hebben, dat staat vast. 

Deze week:

The boondocks

The Boondocks is een Amerikaanse animatieserie gemaakt door Aaron McGruder, gebaseerd op de strip van McGruder met dezelfde naam. The Boondocks draait om de levens van de familie Freeman: tienjarige Huey, zijn jongere broer, achtjarige Riley, en hun grootvader, Robert.

De familie Freeman, die onlangs verhuisd is van ChicagoIllinois naar de vreedzame, fictieve voorstad Woodcrest, Maryland (afgeleid van Crestwood) vindt verschillende manieren om om te gaan met deze acute verandering in omgeving en in de drastisch verschillende voorstedelijke culturen en levensstijlen waaraan zij worden blootgesteld. Het perspectief aangeboden door deze mengeling van culturen, levensstijlen en rassen is de bron van een groot deel van de humor in deze serie.

Bron: Wikipedia

Waarom kijken?

The Boondocks is grappig, kritisch en bij vlagen zo scherp dat het naar is. Maar het is ook gewoon entertaining. Deze tekenfilm is absoluut niet voor iedereen weggelegd, maar als het je aanspreekt dan ben je algauw hooked.

0 Shares:
2 comments
  1. Doen jullie ook verzoekjes? Dan wil ik namelijk Red Dwarf wel weer een keertje op tv zien! :)

Comments are closed.

Dit artikel is 3.559 keer gelezen