Eindelijk heb ik ‘m binnen: een officieel Google-certificaat! Niet omdat ik nou echt een heel dure opleiding bij ons op-1-na-favorietste tech-bedrijf heb gevolgd, maar omdat ik een gratis webcursusje heb gedaan: Google Power Search. Of anders gezegd: dingen vinden met Google. Ik was verbaasd over de mogelijkheden, zal ik je vertellen. You want the Search? You can’t handle the Search!

Search by image

Ok, dit MOET je doen om het te geloven! Google Images heeft een drag-n-drop-functie voor afbeeldingen. Echt geweldig ideaal als je de bron van een illustratie zoekt (bijvoorbeeld als je de maker van je featured image zijn welverdiende kudo’s wilt geven) of het werk van jouw favoriete, maar jou nog onbekende, kunstenaar.

Maar wacht Mike, er is meer! Stel, je bent een echte amateurvogelaar. Iemand die per ongeluk een onbekend vogeltje in de achtertuin spot, zeg maar. Dan kun je dus een foto nemen van dat beestje, die drag je Google Images in en I-kid-you-not, je krijgt de naam in de resultaten! Hetzelfde geldt voor gereedschap, automerken (vrouwen opgelet!) en what not.

Activiteit

Elke les bestond uit een aantal filmpjes en activiteiten. Precies in de juiste mate, natuurlijk. Wil je de search-by-image eens proberen? Gooi de afbeelding van mijn certificaat door de Images-molen & je kunt zo zien hoeveel mensen er trots op hun papiertje zijn :)

Nu ook in het Nederlands!

Met define kun je Google laten functioneren als een soort encyclopedie.  Hartstikke leuk, dacht ik, maar daar heb ik natuurlijk niets aan. Alsof Google de zoekterm “define pannenkoek” zou snappen. Jaaaa hoor, dat doet-ie wel! Brave zoekmachine, met stip een functie die ik dagelijks ga gebruiken. Het is natuurlijk wel een beetje de vraag of je dat wilt, maar hee, het kan.

Ook leuk, voor de sportfans, is dat je gewoon een willekeurige voetbalwedstrijd kunt zoeken en daarbij de speeldata en/of uitslagen gepresenteerd krijgt. Nederlandse bronnen zijn nog niet zo onverzadigbaar als voor Engelse termen, maar je komt al een heel eind!

En ga zo maar door

In totaal bevatte de cursus 6 lessen en ik durf te zeggen dat ze bijna allemaal wel een eye-opener hadden. Functies waarvan ik het bestaan  niet wist en slimme trucjes om sneller dat juiste antwoord te vinden. Na 10 jaar googlen (googelen smoegelen, met je Nederlandse spelling) heb ik dus toch geleerd om beter te zoeken. Ik kan je echt aanraden om het lesmateriaal een keer te bekijken!

0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 3.473 keer gelezen