Ze beweren de stress te gaan verlagen met een nieuwe ‘mood’ app, maar dat is natuurlijk onzin. Een app die waarschuwt voor slecht nieuws zorgt natuurlijk voor ontkenning of nog meer stress. Het is als de blauwe brieven in je brievenbus laten liggen, of onder de mat schuiven. Kunnen we dan echt niks meer hebben?

Stress managen

Onderzoeksleider Mohamed Gaber van de School of Computing (Portsmouth, Engeland) zegt dat zij de app ontwikkelen om de ontvanger bewust te maken van berichten die hun stemming kunnen beïnvloeden. Bepaalde terminologie in sms-jes, Facebook- en Twitterberichten worden herkend en gemarkeerd met een kleur. Zo zal je telefoon rood, blauw en hopelijk vooral groen gekleurd worden. Waar rood en groen voor staat lijkt me vanzelfsprekend, neutrale berichten zijn te herkennen aan de blauwe kleur.

Nog dieper in de put

la la la I can't hear you

Je kunt de app zelf verder trainen zodat het beter aansluit op jouw beleving van stemmingsbederving. Dit gaat natuurlijk niet werken. Hoe gaat het systeem de berichten ‘fucking goeie shit’ onderscheiden van echte negatieve lading? Een scherm vol rode markeringen lijkt me daarnaast ook juist stressverhogend. Ik ben vervolgens bewust van het slechte nieuws dat gaat komen, maar ook al gedeprimeerd voor ik überhaupt heb gelezen waar het over gaat.

Slecht nieuws voor de app

Het lijkt me duidelijk dat dit niet een app is waar ik op zit te wachten. Maar dat ben ik! Dat deze tot grote hoogte zal stijgen in de App Store lijkt mij dus uitgesloten. Ik sta natuurlijk wel open voor andere beweringen!

0 Shares:
Dit artikel is 2.215 keer gelezen