Er is een trend overgewaaid, de bucketlist, uit de VS. De term bucketlist komt uit de film ‘The Bucket List’ waar de terminaal zieke Morgan Freeman en Jack Nicholson besluiten om zich te wijden aan de dingen die ze graag nog willen doen voordat ze sterven. Deze trend is volledig opgepikt door bloggers wereldwijd en wordt als dé manier gezien om uiteindelijk in de (blog)hemel te kunnen arriveren. Het opstellen van een bucketlist, dat levensgrote ToDo-lijstje, wat voortdurend aan verandering onderhevig mag zijn en ook uiteindelijk door jezelf uitgevoerd moet en/of kan worden.

Met veel plezier heb ik er een aantal doorgenomen en het levert warempel inspiratie op. Genoeg voer dus om blogs over te schrijven en uiteindelijk misschien kans op een plekje in de bloghemel. Immers, je leeft je dromen volledig uit en misschien leidt tot volledige zelfontplooiing. Je kunt je blogjes daarover zelfs deeplinken naar je te publiceren bucketlist.

Voorbeelden

  • Ik wil voor mijn vijfstige verjaardag de Mount Everest beklommen hebben;
  • Voor een groep kunnen spreken en me daar ook prettig bij voelen;
  • Je ideale streefgewicht bereiken;
  • Ontslag nemen bij het bedrijf waar je niet fijn je werk kunt verrichten;
  • Iemand eens onverwachts verrassen.

Tip

Het is de bedoeling dat je deze lijst dan ook voortdurend up-to-date houdt en er met anderen ook over praat. Door je wensen met anderen te communiceren ben je dan in staat om – als je tenminste je oren en ogen wijd open houdt – alles wat je hartje begeert uit te voeren, ooit. Bovendien komt het je ontwikkeling ten goede. Het schept een goed beeld van wat je werkelijk van belang vindt in dit leven. En misschien komen je dromen dan tot uiting in de werkelijkheid.

Nadelen

Stiekem ben ik er ook mee begonnen. Het is nog verrekt lastig om jezelf niet steeds te censureren en zonder oordelen een begin te maken. De kunst is het om geen negatieve zaken te belichten, die je eigenlijk al ver achter je hebt gelaten. Ik doel dan op bijvoorbeeld: ‘die ex nog eens een hak te zetten’.

Persoonlijke effectiviteit

Dit soort lijstjes zijn natuurlijk in het kader van Time Management en Persoonlijke Effectiviteit al langer bekend, te weten: Misschien/Ooit/Later, maar dat zijn dan weer zaken die je op de kortere termijn tot uitdrukking wilt laten komen. En zijn niet typisch dingen die je doet voordat je sterft, omdat je weet dat de tijd daar is.

En nu maar hopen dat Petrus daar bij de hemelpoort genoegen neemt met alles wat je in je grootse en meeslepende leven gedaan hebt…

0 Shares:
2 comments
  1. Klinkt als het DayZeroProject, waar ik nu bijna aan het einde van ben gekomen. Ik verplicht mezelf elke maand een update op mijn blog te schrijven. Je hebt dus altijd wat te bloggen :-) Hier mijn lijst: http://webgrrl.nl/day-zero-project-101-doelen/. En nee, ik ga de lijst niet halen voor het einde! ;-)

Comments are closed.

Dit artikel is 4.186 keer gelezen