Wanneer iemand begint over NANO-technologie dwaalt de geest van de meeste mensen af. Het klinkt saai en allemaal te moeilijk. Maar er is nu een initiatief dat Geeklife cool maakt! De NANO-supermarkt. Nee, hier kun je geen iPod kopen ;-)

NANO-supermarkt

Medicinale snoepjes, interactieve muurverf, een twitterimplantaat of een wijn die je naar eigen smaak kunt transformeren, dit alles vind je in de NANO-supermarkt tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Al deze producten en nog meer zijn te zien en te proeven in de winkel. Zo kun je zien wat NANO-technologie voor gave dingen voortbrengt en krijg je een beetje een idee van wat er over een aantal jaar in de supermarkten verkrijgbaar is.

De nanotechproducten zijn afkomstig van ontwerpers, ingenieurs en kunstenaars uit de hele wereld. Ze worden geselecteerd door een jury van nanotechexperts en design experts. Heb jij nog een goed idee? Dan kun je dit nog delen tot 17 juni 2012 op nextnature.net.

NANO-wijn

Het product waar nu het meest om te doen is, is de wijn. De speciale NANO-wijn kun je zelf programmeren tot een wijn die past bij jouw smaak. Een wijn die smaakt bij elke maaltijd en voor elke gelegenheid, klinkt goed toch? En nog beter, als de fles open is maar je bent dit smaakje wel zat, gooi je het in de magnetron en je hebt weer een andere wijn.

De NANO-wijn bevat naast druivensap nanosmaakcapsules. Deze piepkleine capsules bevatten bijvoorbeeld vanille of truffel en geven zo de wijn smaak als ze barsten. De capsules programmeer je simpel weg in de magnetron. Niet met de bedoeling om de wijn op te warmen maar om gebruik te maken van de verschillende soorten straling om je wijn een bepaalde smaak mee te geven.  Kies een paar seconden lang een wattage dat precies die smaakcapsules opent en je hebt je wijn naar keuze.

Ik vind het echt onwijs gaaf en hoop dat we snel dit soort producten in de supermarkten aan zullen treffen. Ik zal nu in ieder geval niet snel meer afdwalen als het gesprek begint over NANO-technologie.

0 Shares:
1 comment
  1. Nano-wijn. Leuk artikel.

    Nano-parfum. Nano-pizza.

    Misschien straks een partner "for live" dankzij nanotechnologie.

Comments are closed.

Dit artikel is 2.754 keer gelezen