Google vraagt de extensie .lol aan. De zoekgigant wil .lol (naast de extensies .youtube, .docs en .google) vastleggen vanwege ‘de creatieve potentie’.

Dat laat het bedrijf weten in een blog. ICANN, de organisatie die de infrastructuur van het internet beheert en gaat over het toewijzen van extensies, zal binnenkort naast .com of .nl ook andere extensies beschikbaar maken. Bedrijven kunnen zich tot half juni inschrijven.

Kritiek

Er is veel kritiek op de stap omdat bedrijven hun eigen naam en alle domeinen die erop lijken wel moeten vastleggen om schade door nepsites tegen te gaan. Eén extensie gaat wel zo’n 140.000 euro kosten.

Vier groepen

Google heeft laten weten diverse aanvragen te hebben ingediend in vier categorieën. De eerste groep zijn extensies die slaan op merknamen, zoals .google. De tweede groep bestaat uit domeinen die gerelateerd zijn aan diensten, zoals .docs.

Ook wil de zoekgigant bijvoorbeeld .youtube vastleggen om het gebruiksgemak te vergroten en tot slotte heeft het bedrijf interesse getoond in domeinen waar ‘creatieve potentie’ inzit. Als voorbeeld noemt Google .lol, een afkorting voor ‘laughing out loud’.

Bron: Nu.nl

0 Shares:
Dit artikel is 7.562 keer gelezen