Meld je blog hier aan

En we zijn weer terug van weggeweest. Met een nieuwe website, nieuwe regels (nou ja, die hebben we vorige keer al verteld) en een heel nieuw adres.

Voor wie Contentgirls dagelijks bezocht zal het geen verrassing zijn: Contentgirls is dood! Lang leve 42bis! Want dat is de naam (en ook zo’n beetje het adres) van de nieuwe website die realeren produceert. Daar zijn we de afgelopen tijd vreselijk druk mee geweest en daar heeft #realeren een beetje onder te lijden gehad. Maar geen paniek (don’t panic > nog zo’n mooie Douglas Adams reference), we zijn weer terug. En hoewel net iets later dan de bedoeling was en met net iets minder blogs dan we gehoopt hadden, durven we te garanderen dat de volgende realeren weer helemaal als vanouds is!

Dit keer 8 inzendingen (en 85 realeerders), waarvan er 5 de top 10 hebben gehaald, …een top 5 dus! :) Volgende keer willen we weer wat te kiezen hebben hoor, dus zeg het vooral voort op de Twitters (hashtag: #realeren) en de Facebooks, maar ook op je site met deze badges:

Wil je linken? Dan doe je dat naar dit adres > https://www.42bis.nl/realeren-van-reageren-kun-je-leren/

Hoe werkt het ook alweer?

Wekelijks kunnen bloggers hier op 42bis een (individueel) blog(/artikel) opgeven. Die blogs scan ik door en indien het onderwerp, de stijl, de humor of een andere reden je blog opvallend maakt, kom het op een lijst van 10 artikelen die via mail, 42bis.nl en natuurlijk Twitter en Facebook zal worden gedeeld met de lezers van 42bis.nl. Dit hoeven niet alleen blogs te zijn over webonderwerpen, maar die mogen over alles gaan.

De groep reageerders zal proberen om in elk geval op 3 van de 5 blogs te reageren. Dat mogen ze doen op de manier die ze zelf willen: op de schrijfstijl, de inhoud, de layout…etc.

En dan over tot de kern, namelijk de 5 blogs van deze week. In willekeurige volgorde (hashtag is trouwens #realeren):

En dan de 10 5 van deze week

De top 10’ers mogen zoals altijd de top10 blog-badge op hun site plaatsen.

badge realeren

De laatste tijd denk ik steeds vaker of ik misschien ooit een hoofddoek zou (kunnen) dragen. “Vroeger” dacht ik altijd: nooit. Dan kan ik nooit meer een skinny jeans aan! Of een rokje met blote benen! En ik heb juist zulke lekkere volle benen, die wil ik wel showen!  Nee, nee, ik was er wel duidelijk in: me bezig houden met het geloof, maar een hoofddoek hoeft niet perse.

In tijden van economische onzekerheid, het aanstaande einde van de wereld en uw zichtbaar afnemende gezondheid, is het heel begrijpelijk dat u houvast zoekt en vindt in religie. U bent niet meer de jongste en bezoekt waarschijnlijk al decennia lang de kerk, misschien zelfs meerdere keren per week.

Tot mijn grote spijt heb ik al tijden overdag geen tv kunnen kijken. In de perioden dat vrije tijd nog in overvloed was, was een hooggewaardeerde bezigheid het kijken van TellSell. Of Tommy Teleshopping. Of nog beter; Amazing Discoveries.

“Zomaar” een headline in de krant, Boem, het raakte me meteen. Waarom? Memories?

Leren zwemmen is zoveel meer dan je hoofd boven water kunnen houden…
Teaching people how to Swim  Richard Branson meldt  dat hij afgelopen week 3 volwassenen heeft leren zwemmen en hoe geweldig hij dat vindt. Ik werd door dit bericht onverwacht herinnerd aan de vreugde die ik  voelde toen ik ouderen met watervrees in Friesland leerde zwemmen.

Jouw blog in de top 10?

Wil jij volgende keer ook een kans maken op een plek in de top 10? Meld dan je blog dan hier aan. De deadline is 17 mei.

Let op: meldt alleen een individueel blog aan en niet de hele site (en 1 per keer is meer dan voldoende, meer nemen we niet in behandeling, slechts de eerste die je opgeeft voor die editie :)! (wil je de maandelijkse top 10 ook ontvangen? Meld je dan hier aan voor de mailinglist)

0 Shares:
1 comment
  1. Als trouwe #realeerder wilde ik reageren op het blog van Juud, over Kerkblaadjes, Respect en Lentebloemen. Maar het lukt niet (op haar website)! Dus Judith, mocht je dit lezen: leuk blog! :-)

Comments are closed.

Dit artikel is 2.312 keer gelezen