Allerlei nieuwe apps steken de kop op. Mensen over de hele wereld zijn laaiend enthousiast en verslaafd aan spelletjes als Wordfeud en Draw Something. Fantastische nieuwe games, die je kunt spelen met mensen die 10.000 km van je verwijderd zijn. Hoe cool is dat?!!

Hoewel ik de verslaving begrijp, vraag ik me stiekem af waarom iedereen opeens zo opgewonden en hieper-de-piep is. Dit soort spelletjes speelden we vroeger toch ook al?!

Wordfeud in 1985. Toen heette het nog ‘Scrabble’.

Draw something speelden we ook in 1978 met Piet Römer en zijn magische potlood bij ‘t Spant erom. Toen heette het nog gewoon ‘Het Tekenspel’.

httpv://www.youtube.com/watch?v=sPvEmbw-mJ4

What’s next?

Blijkbaar kunnen we rijk worden met die leuke spelletjes van ‘vroegah’. Dus, wie helpt me bij het maken van wat nieuwe apps van mijn favoriete spelletjes van toen? Ik ben razend benieuwd met welke Rus ik straks voetje-van-de-vloer speel via de telefoon.

Graag zou ik van de volgende spelletjes een app willen zien:

Blikspuit

Landje veroveren

Snoepjehappen

Stabal

Omkijkertje

Voetje-van-de-vloer

En wie bedenkt nog even een aantal knallende, interessante namen voor deze ouderwetse games?
Nog even geduld en de hele wereld speelt met ons mee. We gaan rijk worden!!

0 Shares:
Dit artikel is 7.782 keer gelezen