Ben je Wordfeud helemaal zat? Desperate op zoek naar nieuw tijdverdrijf op je telefoon? Dan heb ik een leuke tip voor je: download de app Draw Something

Hoe werkt het?

Het is een simpel spelletje. Je zoekt iemand om mee te spelen uit, dat kan een Facebook vriend zijn, iemand waarvan je het mailadres hebt, maar ook een random speler en nodigt ze uit voor een potje. Uit een lijstje met woorden mag je nu een woord kiezen dat je moet tekenen voor de ander. Een paar voorbeelden (deze kwamen gisteren nog voorbij): musicbox, funnel, David Beckham. Raadt die ander het woord dat je tekent, dan krijgen jullie allebei coins. Met die coins kun je meer tekenopties kopen, maar ook hints bij het woord-raden.

De bedoeling is om een zo lang mogelijke streak te maken (serie waarin het woord goed wordt geraden).

Wat is daar nou weer leuk aan?

Allereerst is het fascinerend  om te zien hoe de ander tekent. Je ziet namelijk elke fout, elke gum-actie en elke delete. Aan de andere kant is het ook heel erg vermakelijk om je eigen tekeningen te maken en te ontdekken hoe lastig het is om te tekenen op je telefoon. Als laatste is het bij de random versie leuk om met mensen uit andere culturen te spelen, die soms hele andere dingen tekenen dan wij hier uit Holland of het Westen. Zo tekende iemand uit Azië wel een heel erg omslachtige en zeer high-tech deurbel (die ik totaal niet heb geraden).

Wees wel voorbereid: Draw Something kost veel meer tijd dan Wordfeud. ‘s Ochtends even wat beurten wegwerken is geen optie. Je moet er echt even voor gaan zitten (ik wel in elk geval).

Wat is er minder leuk aan

Nou, dat het redelijk wat tijd kost dus in elk geval. Maar ook dat – in elk geval – de Android-versie nog best een beetje buggy is en er vaak uitklapt op mijn telefoon.

Wat kost dat?

Er is uiteraard een gratis versie (ad-supported), maar vind je het een leuk spel dan raad ik je aan om het gewoon te kopen zodat de makers het verder kunnen ontwikkelen. Voor de betaalde versie leg je op dit moment 99 dollarcent neer (normaal 2,50),  dat moet kunnen!

Nu speel ik Draw Something pas sinds gisteren. Waarschijnlijk ben ik nog allerlei cools vergeten te noemen of heb ik het gewoon nog niet ontdekt. Dus als je nog tips hebt of aanvullingen, hoor ik het graag.

httpv://www.youtube.com/watch?v=EjF9rM_8KiI


Geschreven door