Een beetje kou en we slaan massaal schaatsen in. Een beetje zon en (vooral mannelijk) Nederland mijmert alweer over Rokjesdag. De term Rokjesdag bestaat al langer, maar werd vooral bekend door de schrijver Martin Bril. Met Rokjesdag worden de zonnige maanden weer ingeluid, wordt de donkere periode afgesloten, tonen de vrouwen meer huid. Associaties zullen verschillen. Persoonlijk vind ik het weer zo’n leuk fenomeen waar we in Nederland zo lekker ongenuanceerd enthousiast van worden.

Wat jouw drijfveer ook mag zijn, als jij je op het rokjesweer wilt voorbereiden kun je ook dit vanaf nu met je smartphone doen, met de Skirt Alert applicatie. Naast de temperatuur toont de applicatie bijvoorbeeld hoe hard het waait. Je kunt een notificatiefunctie aanzetten zodat je informatie over het weer ontvangt op een tijdstip naar keuze. Zo kun je perfect je outfit en/of je plaats van bestemming (het dichtstbijzijnde terras)  voor de dag plannen.

Helaas is de applicatie alleen nog beschikbaar voor iOS, maar er schijnt een Androidversie in de maak te zijn.

Voor meer informatie kijk je op de website van SkirtAlert.

0 Shares:
Dit artikel is 3.233 keer gelezen