“Nieuwe technologische ontwikkelingen zullen er niet meer komen,” zei iemand vandaag – niet tegen mij in het bijzonder trouwens. Maar hij had nog nooit gehoord van de Technical Singularity. Wat is dat toch met de AO (Algemene ontwikkelin dus man) van die jeugd van tegenwoordig. Maar goed, dat terzijde. Het is weer tijd voor de schijf van 5!

En vergeet niet: zij die de top 5 halen (van de 8 inzendingen van deze week) mogen de mooie badge op hun site zetten en natuurlijk genieten van de eeuwige roem (want dat leveren de 70 lezers van de nieuwsbrief natuurlijk op).

 

Geen idee waar ik het over heb? Lees dan Van reageren kun je leren (#realeren). Maar in het kort gaat het als volgt:


Wekelijks kunnen bloggers hier op Contentgirls een (individueel) blog(/artikel) opgeven. Die blogs scan ik door en indien het onderwerp, de stijl, de humor of een andere reden je blog opvallend maakt, kom het op een lijst van 5 artikelen die via mail, contentgirls en natuurlijk Twitter en Facebook zal worden gedeeld met de lezers van Contentgirls. Dit hoeven niet alleen blogs te zijn over webonderwerpen, maar die mogen over alles gaan.

De groep reageerders zal proberen om in elk geval op 3 van de 5 blogs te reageren. Dat mogen ze doen op de manier die ze zelf willen: op de schrijfstijl, de inhoud, de layout…etc.

Deze week zijn er 8 blogs aangemeld en alweer 70 reageerders. Het is dus tijd om de top 5 bekend te maken. Heb je je aangemeld voor de mailinglist, dan heb je ze eerder vandaag al ontvangen. Heb je je nog niet aangemeld? Doe dat dan hier om je blog aan te melden klik je naar deze pagina.

En dan over tot de kern, namelijk de 5 blogs van deze week. In willekeurige volgorde (hashtag is trouwens #realeren):

Persoonlijke verhalen zitten onderhuids

Als één term de gemiddelde conversatie tijdens een netwerkdiner kort samenvat, is het wel ‘oppervlakkigheid’. Laatst moest ik  tijdens het hoofdgerecht moeite doen om een geeuw te onderdrukken, zo saai en eentonig was het verhaal waar ik noodgedwongen naar moest luisteren.

Gekat in het Catshuis

“Je bent te laat Maxime.”

“Sorry Geert, het verkeer zat tegen. Is Mark er nog niet?”

“Nee, hij sms’te me net dat ie zich verslapen had. Hij is onderweg.”

“Heb jij de agenda geprint?”

“Nee, niet meer aan toegekomen.”

Ilse plukt de dag!: Hartig woordje

Hij is lang, slungelig, 14 jaar oud en op en top puber. Pet en Blackberry behoren tot zijn standaarduitrusting en gamen verkiest hij boven leren. Dat zien we helaas ook terug in zijn schoolresultaten. Samen leren en overhoren gaat moeizaam en levert regelmatig heftige discussies en drama’s op. Hij verzekert ons dat “alles heus wel goed komt”, terwijl wij hém proberen duidelijk te  maken dat dat “heus niet” vanzelf gaat. Ondertussen worden we niet echt vrolijk van zijn cijfers.

Avondje cultuur: Het Zwanenmeer in het Chassé Theater

Mijn lief heeft de ondankbare taak op zich genomen om mij in cultureel opzicht wat bij te spijkeren. Het begon al met onze eerste date. Hij nam me mee naar het Franstalige toneelstuk La Seconde Surprise de l’amour. Prachtige taal, ik begreep er geen hout van en was vooral in beslag genomen door de lekkere man naast me (Lief) en het feit dat er een vertaling van het stuk boven het podium werd afgedraaid.

Ik ben een manusje van alles

Op de site van Nadelunch word ik columniste genoemd. Op Ilikegroningen ben ik redactrice. Wowie. Ik ben dus gewoon een columniste. Net als Aaf BC. Of Renske. En een redactrice ook nog eens. Zo voelt dat dus. Ik zou het eigenlijk in de bio van mijn Twitter kunnen zetten. Des schrijft, eet, heeft lief en is ook nog eens columniste en redactrice.


Heeft je blog de top 5 gehaald? Laat het dan weten aan je lezers. We hebben een mooie badge speciaal voor op jouw blog.

Dit is de html die je ervoor nodig hebt:

[code lang=”html”]<a href="https://www.42bis.nl/realeren-van-reageren-kun-je-leren/"><img src="https://www.42bis.nl/wp-content/uploads/2012/02/realeren2.png"></a>[/code]

Wil jij volgende week ook een kans maken op een plek in de top 5? Meld dan je blog dan hier aan.

Let op: meldt alleen een individueel blog aan en niet de hele site (en 1 per week is meer dan voldoende :)! (wil je de wekelijkse top 5 ook ontvangen? Meld je dan hier aan voor de mailinglist)

0 Shares:
Dit artikel is 2.367 keer gelezen