Daar was ie dan. De iPad. De grootste verrassing zat in de naam. Geen iPad HD, geen iPad 3, gewoon iPad. Het is bekend dat less more is bij Apple, maar dit is wel erg simpel. Toch gaat het publiek dat ding natuurlijk gewoon iPad 3 noemen. Anders denken mensen nog dat je de eerste versie van de iPad hebt. Dat kan natuurlijk niet. Het apparaat zelf kende weinig verrassingen. En nu gaan we op Twitter allemaal lekker lopen klagen.de 'nieuwe' iPad

Verwend

Apple heeft ons de afgelopen jaren verwend met revolutionaire producten. Stijlvolle computers en laptops, de iPods en iPhones en natuurlijk de iPads. Ze werden groots gepresenteerd en bijna allemaal even enthousiast ontvangen. Het verwachtingspatroon bij iedere nieuwe lancering is enorm. En dan is het natuurlijk niet zo gek als het een keertje tegenvalt.

Onmogelijk

Vorig jaar werd de iPhone 4S al wat lauwtjes ontvangen. Hetzelfde gebeurt nu met de iPad (3). Het valt ons allemaal een beetje tegen. Ja, de camera is beter en het scherm is scherper. Waarschijnlijk maanden zo niet jaren aan gewerkt. Een technisch hoogstandje. Maar wij zijn niet onder de indruk. We zijn verwende consumenten en we verwachten van Apple het onmogelijke. We willen graag dat de iPad naar ons toekomt als we hem roepen. Dat soort dingen.

Niet vernieuwend genoeg

De nieuwe iPad zal waarschijnlijk vooral kopers aantrekken die voor het eerst een iPad kopen. Dan maar de nieuwste variant. Mensen die een iPad 2 hebben, zullen het ding niet massaal op marktplaats zetten. Daarvoor is de derde generatie van Apple’s tablet niet vernieuwend genoeg. Een scherm dat vier keer zo scherp is? Waar is dat goed voor? Het scherm van de iPad 2 is prima. Een betere camera? De iPad is nou niet bepaald een ideaal fototoestel.

De lat

Apple heeft het zichzelf erg lastig gemaakt. Ze zijn FC Barcelona. We verwachten het mooiste voetbal. Hakjes, trucjes met de bal, 10-0 overwinningen met twee vingers in de neus. Maar dat kan niet altijd. En dan gaat het publiek morren. Om een nieuwe teleurstelling te voorkomen, stel ik voor dat we de lat hoog leggen. Laten we samen wat dingen verzinnen waarmee Apple ons weer gaat verbazen. Al realiseren ze er maar eentje uit het lijstje. De lat moet hoog. Zeer hoog. Ik begin. Vullen jullie het aan?

  1. Maak een iPad die je kunt opvouwen en in je broekzak kunt doen
  2. Maak een iPad met een batterij die weken, liefst maanden meegaat
  3. Stop er een beamer in die haarscherp beeld op een muur projecteert

Geschreven door