En we zijn alweer bij de tweede editie van “Van reageren kun je leren”! Geen idee waar ik het over heb? Lees dan Van reageren kun je leren (#realeren). Maar in het kort gaat het als volgt:

Wekelijks kunnen bloggers hier op Contentgirls een (individueel) blog(/artikel) opgeven. Die blogs scan ik door en indien het onderwerp, de stijl, de humor of een andere reden je blog opvallend maakt, kom het op een lijst van 5 artikelen die via mail, contentgirls en natuurlijk Twitter en Facebook zal worden gedeeld met de lezers van Contentgirls. Dit hoeven niet alleen blogs te zijn over webonderwerpen, maar die mogen over alles gaan.

De groep reageerders zal proberen om in elk geval op 3 van de 5 blogs te reageren. Dat mogen ze doen op de manier die ze zelf willen: op de schrijfstijl, de inhoud, de layout…etc.

Deze week zijn er 16 blogs aangemeld en alweer 31 reageerders. Het is dus tijd om de top 5 bekend te maken. Heb je je aangemeld voor de mailinglist, dan heb je ze eerder vandaag al ontvangen. Heb je je nog niet aangemeld? Doe dat dan hier.

En dan over tot de kern, namelijk de 5 blogs van deze week. In willekeurige volgorde(hashtag is trouwens #realeren):
 • Intolerantie en de nerd
  Ik ben intolerant. Lactose intolerant wel te verstaan. Toen ik daar vorig jaar proefondervindelijk achterkwam dacht ik: Ach ja, dat kan er ook nog wel bij.
 • Horrorwinter
  Mietjes zijn het, allemaal. De jeugd van tegenwoordig heeft het al koud als het onder de 20 graden is. Hou toch op man. Ik heb maar één bal, die andere is er afgevroren toen ik 14 was en als kleine jonge nodig moest plassen tijdens een barre schaatstocht in Heeremekutteveen. 
 • Het grote idioot-gevoel
  Ik had mijn gedroomde berg beklommen. Zo voelde het toen ik hoorde dat Elikser mijn roman wilde uitgeven. Een maand later klopte de wereld aan mijn  deur  om me te wekken uit mijn zachte roes. 
 • De Troonrede en Google Translate
  Beatrix spreekt mijn taal niet. Ja, ze spreekt wel Nederlands natuurlijk, maar niet zó dat ik echt naar haar luister. Oké, ik luister wel, maar hoor niet écht wat ze zegt. Wat wil onze bazin nou eigenlijk zeggen met die troonrede?
 • Wonen op een boot
  Als ik hem wegbreng naar het tijdelijke onderkomen van zijn vader, regent het zachtjes. De ruitenwissers maken een piepend geluid en het licht van de koplampen weerspiegeld op het natte wegdek. Hij krijgt zijn gordel niet vast en ik moet stoppen om hem te helpen. 

 

Wil jij volgende week ook een kans maken op een plek in de top 5? Meld dan je blog aan met het formulier hieronder. Let op: meldt alleen een individueel blog aan en niet de hele site (en 1 per week is meer dan voldoende :)! (wil je de wekelijkse top 5 ook ontvangen? Meld je dan hier aan voor de mailinglist)

Oeps! We konden je formulier niet vinden.


0 Shares:
3 comments
 1. Wat een bekijks heeft mijn blog dankzij van reageren kun je leren.. En ik heb ook al wat opgestoken van de reactie…

Comments are closed.

Dit artikel is 2.580 keer gelezen