Poeh, hoeveel aanbidders je ook alweer hebt? Over een paar nachtjes is het valentijnsdag en dan weet je het weer. Of vind je het een misschien een belachelijke dag? Met deze tips maak je er hoe dan ook wat van. Maar eerst een beetje historie.  

De Heilige Valentijn

Paus Gelasius I riep in 496 de 14e februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn. In de tijd van paus Gelasius was er geen enkel biografisch gegeven meer over hem bekend, maar het verhaal gaat dat Sint-Valentijn werd genoemd als een van degenen: ‘Die terecht door mensen worden vereerd, maar wiens daden slechts aan God bekend zijn.’[1] Een beetje broos is het in de basis wel, maar misschien is dat juist de kracht van valentijnsdag: Aan iets mysterieus kleeft ook iets spannends.

Tip 1: Bouw de spanning op

Het sturen van anonieme kaartjes of brieven blijft de ultieme Valentijnsgedachte. Ooit plakte een voor mij onbekende Valentijn gele memobriefjes met korte boodschappen op mijn fiets, op de garagedeur en op mijn schooltas. Super spannend en met elk nieuw briefje werd hij meer en meer mijn prins. Tot hij zichzelf bekend maakte. Wat een domper. Goed, jullie liefde is natuurlijk wederzijds, dus herstel het papierwerk in ere en bouw op die spanning! Stop eens een briefje in een werktas, onder een kussen, in een koffiemok of stuur de leukste kaart die je kunt vinden. Klik voor de leukste memobriefjes en de leukste kaartjes.

Tip 2: Span je in

Lijst die ene foto in gemaakt toen jullie elkaar net kenden, verras hem of haar met een lunch, een spontane wandeling langs het strand of een zelfgemaakt diner. En als je elkaar nog niet zo goed kent: bloemen zijn altijd goed. Maar, rijd niet langs die benzinepomp op weg naar huis voor een aftands bosje bloemen in een doorzichtig cellofaantje. Doe iets origineels en dat kan tegenwoordig met bloemen ook heel goed. Bijvoorbeeld met deze computergestuurde bloembak.

Tip 3: Ontspan

Als je het om te kotsen vindt, deze vercommercialiseerde dag dan is dat begrijpelijk, maar bekijk het eens positief en relax. Maak er bijvoorbeeld een wedstrijd van: Wie bedenkt het slechtste en goedkoopste valentijnskado ooit, of nestel je, maar dan in ieder geval samen, behaaglijk achter dit teiltje.

Delen: Graag!

Laat weten met welke actie/ kado/ gadget jij jouw valentijn voor je wint, tweet het resultaat op 14 februari 2012 ovv #Beste1402 en de leukste actie wordt beloond met een heuse Lovpil. Immers de liefde van wie dan ook gaat altijd nog door de maag.

Happy Valentine![1] http://nl.wikipedia.org/wiki/Valentijnsdag
0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 4.404 keer gelezen