Gek word ik ervan: vrienden of collega’s die opeens aan mij vragen: “Jij houdt toch ook zo van spelletjes? Ik weet iets leuks voor je!” Om daarna ongevraagd met hun gebruikersnaam van Wordfeud op de proppen te komen. Misschien ben ik wel een zeur, maar ik zeg altijd nee.Collega’s zie ik soms de halve dag met hun smartphone in hun handen staan, terwijl ze met hun vingers voorzichtig schuivende bewegingen maken. Bij de printer, bij de koffieautomaat, ik zie het ineens overal en het irriteert me steeds meer. Moet er niet gewerkt worden, af en toe?

Wat is dat toch? Zijn we ineens taalgevoelig geworden of zo? Mensen die in het echt nog geen zin zonder fouten kunnen schrijven zie ik de mooiste woorden op het Wordfeud-bord tevoorschijn toveren. Ze zijn nog net technisch genoeg om allerlei sites met hulpmiddeltjes te vinden, de slimmerds.

Zal ik dan ook mee gaan doen omdat het een trend is? (en je weet: trends hebben als voornaamste eigenschap dat ze weer overgaan)

Het spelletje is een beetje het Patience van 2011 lijkt het wel, stilletjes een spelletje op je computer doen terwijl niemand het merkt. Eigenlijk best sneu.

Zo, dat lucht weer op, terug aan het werk!

 


Geschreven door