Het scherm van mijn mobieltje is na een half jaar alweer te klein geworden. Moet ik aan de ‘tablet’ (vind ik nog veel te duur) of is het een kwestie van ingrijpende keuzes maken?
Een kritische blik op het gebruik van mijn apps.

Deel 1: de startpagina.

Standaard

Toen ik dit jaar mijn Android kocht (HTC Desire HD) had ik niet de illusie dat het uit de doos voor mij volledig genoeg zou zijn, ik wil immers altijd net iets anders (net als in real life) en net iets meer.  Dus het werd al heel snel apps downloaden en installeren, meestal via Market.

De sky is de limit, of geldt dat niet voor smartphones?

Bureaublad

Als eerste vind ik het belangrijk dat ik de programma’s die ik het meest gebruik het eerste op mijn schermpje zie, zonder te hoeven klikken.
Dat vereist dus een ‘widget’ oftewel een snelkoppeling zonder dat lelijke ‘windows-pijltje’. Al snel ontdek ik daarbij dat lang niet alle belangrijke dingen op mijn scherm passen.

Even inschikken

Dus op de ‘eretribune’ van mijn smartphone  staan nu een browser, Twitter, Facebook, Yammer, een taakplanner en een agenda. En dan natuurlijk ook mijn camera, want om een foto te maken wil ik niet eerst in een menu hoeven te gaan… Het wordt al aardig inschikken op het bureaublad.

Het houdt maar niet op

Al snel blijken batterijmeter en app-killer ook nog broodnodig te zijn, want anders moet de mobiel twee keer per dag aan het infuus en dat is niet zo handig.
Een betere accu zou dus al een paar programma’s schelen….

Standaard is ook niet alles

Ik heb al snel ontdekt dat er van ieder programma tientallen variaties zijn op de market van Android. Dan ga ik toch al weer snel uitzoeken: wat is bijvoorbeeld de fijnste browser? Na de standaardversie werd dit al snel Plume, gevolgd door Tweetcaster, dat staat er overigens nog op.

Hetzelfde geldt voor takenplanner: die moet overzichtelijk zijn en synchroniseren met g-mail: het werd Taskos (wel een rare Spaanse naam, vind ik)

Het aanpassen

De volgende fase is het aanpassen van de widgets, het is niet handig om alleen te zien dat je een agenda hebt, ik wil ook zien wat erin staat. Bij een klok zie je toch ook meteen hoe laat het is, daar hoef je niet eerst op te klikken.

Hetzelfde geldt voor taken, die moet ik ook zien, anders denk ik er niet aan. Het werkt voor mij net als een koektrommel: als ik de koekjes niet zie dan denk ik er ook niet aan…..

Conclusie

Voorlopig stel ik vast dat het niet eenvoudig is om alles op het bureaublad van mijn mobiel te krijgen, het staat erg snel vol en er moet ook veel aangepast worden.  De 7 bureaubladen waaruit ik kan kiezen zijn ook niet erg handig: ik kijk uiteindelijk alleen maar op mijn standaard-bureaublad, wat moet ik dan met die andere 6?

In een volgende bijdrage ga ik in op de extra apps die een smartphone zoveel meer maken dan een mobieltje alleen….

0 Shares:
1 comment
  1. Heej Seb, leuk om te lezen. Heb je wel eens gekeken naar apps zoals Elixir?? Hiermee kan je meer icoontjes kwijt en het levert je een aantal mooie extra (misschien handige) widgets op.

Comments are closed.

Dit artikel is 5.501 keer gelezen