Wordfeud is hét spel van dit moment. Iedereen die maar een beetje actief met zijn mobiel of tablet is, speelt het. En het aantal potjes dat ik open heb staan, bewijst dit. De bijzondere spelling die Wordfeud erop na houdt, deed mijn schrijvershart in eerste instantie pijn. Maar nu vind ik het stiekem wel leuk.

Robot

Zoudtqat en zwin keurt de spellingsrobot allemaal goed. Maar genoeg mag dan weer niet. En zo kan ik nog wel een paar voorbeelden noemen. Ik weet niet welk woordenboek Mister Wordfeud gebruikt, maar een bijzondere versie is het wel. Zo staan er eigennamen in – ik zou niet weten wat mulder anders is dan een achternaam – en woorden waarvan niemand ooit gehoord heeft. Maar ach, who cares, het levert lekker veel punten op.

Proberen

Natuurlijk kijk ik eerst of ik mooie Nederlandse woorden kan leggen. Maar bij Wordfeud gaat het daar eigenlijk niet om. Mooie woorden leveren maar zelden veel punten op. Het zijn de enkele letters op strategische plekken die echt scoren. En bij Wordfeud is het een kwestie van proberen. Willekeurig letters ergens tussen proppen en op play drukken. Dan zie je vanzelf of het om een invalid word gaat. Maar even zo vaak mag het wel en rollen de punten binnen!

Werkwoorden

Een ander trucje is om alle werkwoorden op dezelfde manier te vervoegen. Onregelmatige werkwoorden? Daar heeft Wordfeud nog nooit van gehoord! Je kunt gewoon je gang gaan. En dat is best wel lekker. Maar ook wel lastig als taal je werk is. Het kost dan toch aardig wat moeite om het bewust fout te doen.

Valsspelen

Speel je de Engelse versie? Dan zijn er nog veel apps om vals te spelen. De beste is CheatNOW (betaald). Je maakt daarin gewoon een kopie van het speelbord. Voer de letters op je plankje in en de beste combinaties worden voor je gemaakt. Maar dan is het potje wel gauw over. De ander heeft zo geen schijn van kans. En er zijn nog meer cheat apps. Tik in Google “Wordfeud cheat” in en je krijgt meer dan 40.000 hits! Maar dit zijn vooral Engelse cheat apps. Voor de Nederlandse versie heb je eigenlijk geen app nodig om te cheaten.  Met de spellingsregels van Wordfeud speel je eigenlijk altijd vals. Wil je toch wat hulp? Probeer dan Wordr (voor Android).

Wat voor speler ben jij?

En wat voor speler ben jij? Een die net zo lang beurten overslaat totdat dat ene mooie woord past? Of leg je alleen maar vieze woorden?  Check dit filmpje en kom erachter!


Geschreven door