Vanaf nu wordt wachten op de trein leuk. Of naja, leuk, in ieder geval een stuk minder vervelend. Uitgeverijen Athenaeum, Nijgh & Van Ditmar, Querido en Q lanceerden deze week namelijk de VertragingsApp. Als jouw trein vertraging heeft, open je de app op je Iphone of Ipad, voer je de minuten vertraging in en de app zoekt een verhaal die jouw wachttijd precies opvult. Handig! De bedenkers van VertragingsApp vernieuwen de verhalenlijst elk seizoen. Dat betekent vier keer per jaar een nieuwe rits verhalen.

De app telt zeven catergorieen: 0-5 minuten (vier verhalen), 5-10 minuten (vier verhalen), 10-15 minuten (vier verhalen), 15-20 minuten (twee verhalen), 20-25 minuten (één verhaal), 25-30 minuten (vier verhalen) en 30-60 minuten (twee verhalen).De verhalen zijn geschreven door onder ander Arno Grunberg, Hella S. Haasse, Franz Kafka, Doeschka Meijsing, Thomas Rosenboom, Edgar Allan Poe en Toon Tellegen.

Je kunt de applicatie kopen voor een introductieprijs van €0,79, daarna kost de applicatie €2,99. En nu nog hopen dat de NS vaak vertraging heeft, maar niet meer dan 21 keer per seizoen. Let wel op: de applicatie maakt bij het openen een hard (!!) stationsgeluid en de verhalen kunnen alleen gelezen worden wanneer de Iphone rechtop wordt gehouden. Voor de Ipad geldt dit overigens niet.

Wat vind jij van deze applicatie? Handig of overbodig?

0 Shares:
5 comments
  1. Lijkt me een beetje overbodige app. Je kan toch gewoon de krant lezen op je iphone/ipad (of andere smartphones)

  2. Van sommige apps krijg ik de kriebels. Dit is er zo-een. Ik maak namelijk zelf wel uit hoe lang ik erover doe om een stukje te lezen en ga zeker geen stukje lezen dat iemand anders voor me heeft uitgezocht. 

  3. Een leukere App voor het wachten is http://www.vw8.nl
    Je krijgt dan vragen te beantwoorden voor consumenten artikelen of goede doelen etc. Je kunt er punten mee verdienen en dan leuk cadeau's uitzoeken! Echte aanrader tijdens het wachten.
    En dan op de achtergrond naar een verhaaltje luisteren! MMM je gaat haast willen dat je trein vertraging heeft.

Comments are closed.

Dit artikel is 9.845 keer gelezen