afbeelding baksteennotes 25togo

Je eigen website bouwen? Een plan van aanpak maken? Of je strategie eens opnieuw onder de loep nemen? Gebruik weer eens je oude vertrouwde plakbriefjes! Of nog leuker: hippe nieuwe plakkers! Het is nog steeds voer voor ontwerpers en daarbij is het ook nog eens op veel manieren te gebruiken! Ik heb een leuke offline én online sorting voor je uitgelicht.

 

Je oude vertrouwde plakbriefjes in een heel nieuw jasje

Een top of flop onderzoek onder de lezers van sevendays.nl heeft verrassend uitgepakt. De baksteenbriefjes, waar het in dit onderzoek om gaat, zien er daadwerkelijk uit als bakstenen. Je kunt hiermee je eigen kasteel op je muur bouwen, maar in feite ben je bezig je taken zo te ordenen, dat het er goed en gestructureerd uit ziet. Je eigen fundament! Cool ook als je je eigen website wilt bouwen. Toch leuker dan op papier lijnen en blokken zetten. Of bekijk jouw contentplan of strategie van je projecten eens op een creatieve manier.

  • 71% van de lezers van dit hippe portaal voor jongeren vindt de baksteenbriefjes top, 10% houdt het op een flop en 19% vindt het wel leuk, maar ziet het gebruiksnut er niet van in.

Ontwerper 25togo heeft nog meer leuke ontwerpen in zijn assortiment. De baksteenbriefjes zijn verkrijgbaar in baksteengrijs en baksteenrood.
Er zitten gelukkig tweehonderd briefjes in één pak, dus je kunt je basis gerust nog een paar keer ombouwen!

Card Sorting leert je hoe jouw doelgroep bepaalde onderwerpen ordent

Een ander leuk (online) onderzoek is Card Sorting. Heel handig om een aantal testpersonen aan de gang te laten gaan met de navigatie van jouw website. Zo’n onderzoek is werkelijk een eye opener! De testpersonen slepen de sub-navigatie onderdelen naar de hoofdcategorieën van je navigatiebalk. Niet te lang nadenken, het moet logisch zijn. De resultaten krijg je real-time in je scherm te zien.

Het is interessant bij de startup van je website, maar zeker ook de moeite waard om eens te doen als je site al jaren dezelfde navigatie hanteert. Op de website van US Consulting staat een leuke demo of start gelijk een free trial met gebruik van 30 cards.

0 Shares:
1 comment
  1. Plakbriefjes, post-its, memobriefjes… ben ook helemaal fan en kan je me altijd blij mee maken. Mooie vind ik wel wat duur (8 of 9e voor een setje) maar er is veel leuks. Kijk maar eens bij Bol.com of op mijn verlanglijst (geen hint dit keer, gewoon makkelijk) http://www.whimventory.com/list/tess

    Handige tip – voor deze planningsspree met foeten – geleerd van mijn schoonmama: doe allemaal kleine stapeltjes mini postits achterin je agenda. Beter dan met potlood erin schrijven, is het erin post-it-en. Dingen die je graag wilt of probeert te plannen, maar waarvan de datum nog niet vaststaat. Ideaal!

Comments are closed.

Dit artikel is 3.995 keer gelezen