Waar je vroeger met een beetje geluk één computer had, heeft nu bijna iedereen wel meer dan één device. Misschien een vaste kast, dan nog een laptop,een netbook en vergeet niet de tablet en de smartphone.

En je zal net zien dat de bestanden die je nodig hebt, op het device staan dat je niet bij je hebt. En dan denken die mensen in Afrika dat ze het zwaar hebben, die hebben dus geen idee hoe moeilijk het leven hier is.

Maar goed, voor dat probleem heb je natuurlijk DropBox. En dat werkt prima. Behalve dat je voor DropBox je bestanden naar een bepaalde map moet verhuizen (voor zover ik weet althans).

Met SugarSync gaat dat anders.

Allereerst krijg je bij de gratis versie meteen 5 gig ruimte. Besluit je te betalen dan kost je dat voor 30 gig, $4,99 per maand.  Maar het handigste is dat je vanaf elke machine zelf aan kunt geven welke map(pen) je wilt delen. Die mappen zijn dan – na installatie van een programmaatje – vanaf elke machine mét dat programmaatje bereikbaar.

Fijn, want ik heb zo mijn eigen indeling voor mijn bestanden en de spullen die ik nodig heb zitten verspreid over verschillende harde schijven. Daarbij is er op de schijf waarop mijn besturingssysteem draait nou juist niet al teveel ruimte en laat dat nou precies zijn waar de DropBox-map zit.

Al met al is SugarSync zeker het gebruiken waard. Mocht je besluiten om dat te doen, gebruik dan deze link – dat levert mij extra ruimte op!

0 Shares:
2 comments
  1. Klinkt goed! Ik heb je link gebruikt. Weet jij of de bestanden ook voor anderen benaderbaar zijn met een link? Dat je dus i.p.v. 6 mensen een bestand als attachment te sturen, die zes mensen een link kunt sturen naar het betreffende bestand op sugar sync? Dat zou het écht interessant maken! Of zijn de geuploade bestanden alleen benaderbaar voor de account-houder? Alvast dank voor je reactie.

  2. Ik heb het nog niet uitgeprobeerd, maar wel even rondgeklikt en het lijkt erop dat je een link kunt delen met anderen: via mail, twitter, facebook etc.

Comments are closed.

Dit artikel is 3.811 keer gelezen