Content is king. Oftewel: content is belangrijk. Logisch, want als je de bezoekers van je website, je volgers of je fans geen informatie geeft waar ze iets aan hebben, dan haken ze af. Zou jij ook doen.

Denk na
Maar hoe kom je aan interessante content? Bedenk altijd eerst wat je wilt bereiken met je website, tweets, status-updates enz. Net als in alle (marketing)communicatie is het goed een strategie te bepalen en een doel voor ogen te hebben. Daarna kun je gaan zorgen voor de juiste content. Hoe? Een paar tips:

Luister
Luister naar wat je omgeving te vertellen heeft en kijk of er iets bij zit dat interessant is om door te vertellen. En ‘luisteren’ is dan natuurlijk ook ‘kijken’, ‘lezen’ enzovoorts. Maar luister vooral ook naar wat je omgeving graag zou WILLEN horen. Welke informatie missen je klanten nog? Waarover zouden je volgers meer willen weten? Welke vragen of misschien zelfs klachten krijg je via verschillende kanalen binnen? En maak gebruik van die informatie.

Verzamel
Verzamel interessante artikelen, filmpjes, interviews, kreten, blogs, rapporten en deel die via je Facebookpagina, website, blog of wat je verder maar tot je beschikking hebt. Wil je ook laten zien hoe jij of jouw organisatie/team/afdeling werkt? Verzamel leuke uitspraken, foto’s, anekdotes en alle andere mogelijke items die een leuk, goed of interessant beeld scheppen dat je graag wilt delen met de buitenwereld. Let altijd goed op eventuele bronvermeldingen en zorg dat de items inderdaad passen bij je strategie.

Creëer
Ga aan de slag en maak zelf content! Schrijf je eigen blogartikelen, maak foto’s en video’s, deel je eigen kennis en wees creatief. Krijg inspiratie door te bekijken wat anderen doen, wat jij interessant vindt of door te vragen wat anderen in je omgeving interessant vinden.  Maak gebruik van wat je al in huis hebt aan kennis, talent, creativiteit en andere mogelijkheden.  Zorg wel dat je het goed doet, want als je iets online zet, ben je de regie er over kwijt en blijft het heel lang, misschien wel altijd, terug te vinden. Dus als je twijfelt aan eigen capaciteiten, schakel dan hulp in van buitenaf.

Reageer
Wanneer je zelf content online hebt gezet, in welk kanaal dan ook, is de kans groot dat je reacties krijgt. Hou die in de gaten en reageer erop. Een betere bron van inspiratie en informatie is er bijna niet.

Evalueer
Ook in dit rijtje mag de evaluatie niet ontbreken. Zorg dat je kunt meten hoe gereageerd wordt op je content: wat levert de meeste respons op, hoe wordt geklikt, wat zorgt voor een hogere conversie, kortom: worden de doelstellingen van je contentstrategie bereikt of moet je bijsturen?

Content is king, maar de uiteindelijke koning is en blijft de klant. Dus zorg dat je content, hoe je er ook aan komt, is afgestemd op je doelgroep en weet wat werkt. Dan wordt het steeds makkelijker om te zorgen voor goede content.

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 4.186 keer gelezen