Ooit wel eens je Twitter-gedrag diepgaand geanalyseerd? Ik niet. Tot ik via een linkje in een tweet van Contentgirl Xaviera op het artikel ‘Verbazingwekkende diepgaande inzichten in je Twitter gedrag met Crowdbooster’ stuitte. Hierin legt auteur Wout van den Dool ons haarfijn uit wat de voordelen zijn van de tool Crowdbooster. Via zijn artikel bemachtigde ik een invite tot Crowdbooster. En ik heb nog een paar invites over …

 

Wat is Crowdbooster?
Crowdbooster is een gratis tool die mogelijkheden biedt om je Twitter gedrag verregaand te analyseren en meer inzicht te krijgen in onder meer het bereik van je tweets. En ja, soortgelijke tools waren eerder ook al te vinden, maar zo’n uitgebreide variant had ik nog niet voorbij zien komen.

Wat kan je doen met Crowdbooster?
Gratis en voor niets kan je het bereik van een tweet zien op een dag en op een tijdstip, tweets agenderen voor een tijdstip waarop je het meeste bereik hebt en kijken hoe vaak je ge-retweet bent. En door wie.

Ook kan je in één oogopslag je invloedrijkste followers bekijken en de groei van je aantal followers volgen. Ook is er de mogelijkheid om nieuwe tweeps vinden op basis van keywords. Al deze info is samen gevat in reuze handige tabellen. Een kind kan de was doen.

Kan je geen genoeg krijgen van Crowbooster? Dan krijg je tegen betaling van 20 dollar per maand onbeperkt rapporten van onder meer je tweets, mentions en follower groei. En dat is niet alleen interessant voor tweeps die willen analyseren wanneer hun tweets de meeste impact hebben, maar ook voor bedrijven die meer inzicht willen in het bereik van de hun tweets.

Bèta- fase
Een nadeel: Crowdbooster bevindt zich nog in de bèta- fase en dat houdt in dat maar een beperkt aantal mensen toegang heeft tot Crowdbooster. Je kunt je alleen maar aanmelden met een ‘invite.’ Nu was de auteur van het eerder genoemde artikel zo vriendelijk om een aantal invites uit te delen. De mensen achter Crowdbooster kregen daar lucht van en boden nog eens extra invites aan. En zo kwam ik aan een uitnodiging.

Eigen ervaring
Met die uitnodiging was het bijzonder makkelijk om mij aan te melden bij Crowdbooster. De homepage is clean, simpel en niet onnodig ingewikkeld. Dat geldt ook voor de lay-out van Crowdbooster zelf. Vrijwel meteen na aanmelding zie je in je dashboard statistieken die voor iedereen moeiteloos te begrijpen zijn. Al duurt het wel even een tijdje voordat al je data van Twitter is geïmporteerd in Crowdbooster. Maar als dit na – plus minus- een dag gereed is, kan je naar hartenlust in allerlei statistieken duiken.

Zo weet ik nu dat mijn tweets het meeste bereik hebben rond drie uur ’s middags, tweep Michel Reverte verreweg mijn invloedrijkste volger is en wie mij het meest retweet.

Nu gaat er in deze fase overigens ook nog wel eens wat mis bij Crowdbooster. Een paar dagen geleden werd mijn Crowdbooster- account verwisseld met een account van een andere Nederlandse tweep. Met als gevolg dat ik naar de gegevens keek van een ander persoon onder mijn inlognaam.

Foutje bedankt.

Maar nadat ik het schermpje ‘Live Help’ rechtsonder aanklikte en de mensen van Crowdbooster in een live-chat wees op dit probleem, werd ik binnen een mum van tijd geholpen. Het probleem werd binnen twintig minuten opgelost en ik kreeg nog eens excuses ook nog. Als dat geen service is.

Niet meer zonder Crowdbooster
Gelukkig maar, want Crowdbooster werkt verslavend. Iedere dag werp ik nu een blik op de statistieken. Hoe vaak zijn mijn tweets geretweet? Welke tweet had het meeste bereik en welke interessante tweeps zijn nu weer gevonden op de keywords die ik had ingevoerd? Twitter is nog nooit zo leuk geweest. Met vriendelijke dank aan een invite van Crowdbooster.

Ben jij nu ook benieuwd? Ik heb nog drie invites over. Stuur een mailtje o.v.v. Crowdbooster Invite naar danielle.spoelstra@gmail.com of tweet naar scriptgirlnl

Update: Helaas heb ik geen invites meer over! Dank voor alle reacties. Zodra ik weet of je elders nog een invite kunt bemachtigen, post ik het hier.

0 Shares:
3 comments
  1. Hi David, thank you too! Well, maybe you can help …

    I've shared my invites, but people are still asking me if i have an invite left. I'm afraid i can't help them anymore, but maybe you can with a couple of invites ;-) That would be great!!!

Comments are closed.

Dit artikel is 3.915 keer gelezen