Google is net een echte websitebezoeker, zeg ik weleens gekscherend tegen mensen die ik het schrijven voor zoekmachines probeer uit te leggen. Het is inderdaad zo. Googles robots proberen de websitebezoeker van vlees en bloed zo goed mogelijk te evenaren.

Google maakte afgelopen donderdag via een officiële blog bekend dat er aan het geheime algoritme gesleuteld is. Dat doet Google gelukkig vaker. De originele code is allang vervangen. Volgens Google verandert 11,8 procent van de zoekresultaten met de vernieuwing.

Het vernieuwde algoritme kijkt naar de originaliteit van de content. Onderzoek en originele content is heel belangrijk. Ook hier zie je weer dat Google op alles let.

Ik ben benieuwd wat het nieuwe algoritme werkelijk doet met het zoekresultaat. Het kan namelijk goed zijn dat websitebezoekers al niet op deze resultaten klikten. De toepassing is voorlopig alleen in de VS zichtbaar en ik hoop snel in Nederland.

Al is het een gigantische vernieuwing, bijna 12 procent andere zoekresultaten. Het staat onomstotelijk vast dat je als webredacteur gewoon lekker blijft schrijven zoals je altijd al deed. Als je de gewone websitebezoeker als lezer vasthoudt, dan kom je ook hoger uit in de zoekresultaten, is mijn overtuiging. Google is net een echte websitebezoeker.

0 Shares:
3 comments
  1. Google is net een mens. Maar mensen zijn nog wel iets ingewikkelder dan Google :)

Comments are closed.

Dit artikel is 3.838 keer gelezen