Heb je een WordPress-installatie draaien en check je regelmatig je dashboard, dan weet je dit al: er is een nieuwe WordPress-versie beschikbaar, namelijk 3.1.

Nu ga ik niet door alle veranderingen heenlopen, want die kun je ook hier vinden. Maar er is toch wel een aantal nieuwe features, die ik het uitlichten waard vind.

Handige dashboard bar
Zo zal je in deze nieuwe versie al snel ontdekken dat je na het inloggen op de frontend van je site een nieuwe dashboard bar hebt. Oftewel een manier om heel gemakkelijk bij de belangrijkste functies van WordPress te komen. Zoals New post of Page, maar ook Edit Post/page en je widgets menu. Erg handig. Ik heb in mijn eigen theme de edit knop zelf in de single.php geplaatst, maar dit is natuurlijk veel handiger.

De dashboard bar is trouwens alleen te zien wanneer je bent ingelogd (tenzij je een MU site hebt).

Interne links
Ook heel handig: wanneer je nu een link toevoegt, kun je kiezen voor een externe link (die je zelf invult) of – en dit vind ik keigoed – voor een link naar een artikel op je site. Kies je die laatste optie, dan kun je vanuit het linkschermpje zoeken naar het desbetreffende artikel.

Dat scheelt weer wat klikt en maakt het dus veel gemakkelijker om naar je eigen artikelen te linken (en dat scheelt weer voor je bouncepercentage). Heb je een uitgebreid en waardevol archief, dan word je gegarandeerd blij van deze functie.

Zoals gezegd is er meer nieuw aan deze nieuwe versie, maar lees daar maar meer over op WP’s blog. Deze 2 zaken maken mij in elk geval blij. Updaten kan vanuit je dashboard. Bij de 4 sites waar ik dat tot nu toe heb gedaan, ging dat helemaal goed.

 

0 Shares:
2 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 2.667 keer gelezen