Overzichtspagina handleiding

Cijfers zeggen alles. Dat is natuurlijk helemaal niet zo, maar cijfers zijn wel leuk en geven wel een idee van je impact en populariteit. En misschien interesseert dat je allemaal helemaal niks, maar die kans is klein – want eerlijk is eerlijk: al die sociale netwerken hebben toch het element “wie is de coolste?” erin. Daarom in deze les een hele rits aan plekken waar je kunt zien of anderen jou net zo’n coole tweep vinden als jij jezelf vindt!

Klout
Klout geeft een score aan jouw Twitteraccount en vertelt je wat voor type tweep je bent. Die score wordt gebaseerd op je tweets, je vrienden en de invloed die zij hebebn, hoe vaak je geretweet wordt en nog veel meer.

TwitterGrader
Houdt niet alleen je statistieken bij, maar kent ook een score toe van 0 tot 100. Die score wordt o.a. gebaseerd op je followers, het aantal mensen dat je zelf volgt, aantal tweets, actualiteit van je tweets en nog veel meer.

Twittercounter
Biedt een hele rits aan statistieken, inclusief een voorspelling van het aantal followers in de toekomst en je plek in de top X van Nederlandse tweeps. Daarnaast biedt Twittercounter een widget die je op je site kunt plaatsen en waarmee je kunt zien welke tweeps je website allemaal bezoeken.

Tweetstats
Nog meer statistieken. Hier kun je zien hoe je follower-aantal verloopt.

Twitteranalyzer
Biedt statistieken over jouw twitteraccount. Werkt simpel: vul je twitternaam in en je ziet de statistieken. Vul de naam van een ander in en je ziet hun statistieken. Deze dienst staat trouwens te koop…misschien iets voor jou?

Xefer
Jouw Twittergedrag in een mooie grafiek, dat biedt Xefer.

Tweetmetrics
Visualiseert je Twitter statistieken. Gewoon je nickname invullen en de rest gaat vanzelf.

Heb jij een veel betere statistiekentool? Eentje die absoluut op deze lijst thuishoort? Laat het dan in de comments weten, dan vul ik deze lijst aan.

  • Overzichtspagina handleiding
  • Twitter Woordenlijst
  • Twitter Hashtags
  • 0 Shares:

    Comments are closed.

    Dit artikel is 6.055 keer gelezen