“Ben je nog steeds gelukkig met je Samsung Tab?” Dit is de vraag die mij deze dagen het meest wordt gesteld. En ja, ik ben er nog steeds erg gelukkig mee. Inmiddels heb ik de Tab natuurlijk volgepleurd met apps. Apps die op elk Android toestel draaien, maar op de Tab toch wat gemakkelijker te gebruiken zijn. Hieronder vind je een paar van mijn favorieten. Wie weet hebben jij en je Android er wat aan!

Shoot me
Een handige app waarmee je screenshots van het actieve scherm van je Android toestel kunt maken.  Het werkt heel simpel: je zet de app aan en wanneer je een foto wilt maken, schud je met je telefoon. De afbeelding wordt opgeslagen in de map Shoot me en is dus gemakkelijk te vinden.


Dolphin Browser HD
Deze browser werkt met tabs en daar ben ik gek op en is uit te breiden met extensies. Daarnaast kun je voor de browser themes downloaden om het er allemaal uit te laten zien zoals jij wilt.

Het Verkeer
Waar staan de files, waar wordt er geflitst, heeft mijn trein vertraging en wat doet het weer. Deze app vertelt het je allemaal. Mooi is ook dat je voorkeursroutes in kunt stellen voor zowel de auto als de trein. Dan hoef je niet steeds opnieuw je route op te zoeken. Heel handig en verrassend up-to-date. En zoals je aan de screenshot ziet, deze dagen geen overbodige luxe!

Evernote
Tijdens vergaderingen neem ik tegenwoordig geen kladblok meer mee en zelfs mijn moleskin blijft steeds vaker in mijn tas. Voor het maken van aantekeningen gebruik ik namelijk steeds vaker Evernote. Met deze app maak je korte en lange notities. Die notities sla je op naar de cloud en die kun je dan ook weer via je eigen computer ophalen, lezen, bewerken, verzenden etc. door gebruik te maken van de app voor je pc. Heel handig. Heb je een artikel-ideetje? Sla het op in Evernote. Aantekeningen maken dus: Evernote. Een link bewaren of een plaatje of een hele pagina? Evernote!

Dropbox
Ook al zo handig, de app van Dropbox. Zo kun je – als je Dropbox gebruikt – overal bij je documenten. Dat is al heel vaak van pas gekomen.  Verder kun je met deze app ook documenten uploaden en links naar documenten met anderen delen.

Facebook
De Facebook app is niet superspannend moet ik toegeven, maar doet wel wat nodig is. Je kunt de laatste berichten van je vrienden bekijken, zelf een update plaatsen of foto’s uploaden en de pagina’s van vrienden en idolen bekijken en bekladden.  Met de nieuwste versie kun je ook chatten.

DroidAnalytics
Helemaal niet onhandig als je een statistiekenfetisjist bent. Met DroidAnalytics kun je inloggen op je analytics account zodat je zelfs onderweg nog weet wie er op je site rondhangt.

StumbleUpon
Van StumbleUpon op mijn Android word ik erg blij. Op mijn pc word ik al blij, maar op de Tablet werkt het nog gemakkelijker. Je klikt op de knop en binnen een paar seconden krijg je een nieuwe leuke en willekeurige pagina voorgeschoteld. Is het echt wat? Dan kun je het heel gemakkelijk delen via de Shareknop.

LinkedIn
Deze app heb ik net een dag. Wat kun je ermee? Updates van je contacten bekijken, je contacten bekijken, je invitations bekijken en accepteren en door LinkedIn zoeken. Nog niet echt heel veel dus en met groepen kun je nog niks. Maar deze app is nog in Beta (open beta inmiddels) en zal in de komende tijd vast veel beter worden.  De LinkedIn app vind je niet in de market, maar wel op deze site, waar ook wordt uitgelegd hoe je het moet installeren.

Twitter
Voor Twitter gebruik ik Hootsuite, Twitter for Android en Tweetdeck. Elk heeft zo z’n voor- en nadelen. Zo is Tweetdeck onhandig als ik het even niet heb gebruikt: om de nieuwste updates te zien moet ik keihard en eindeloos scrollen (minder het geval als je weinig mensen volgt). Twitter is oké, maar heeft niet de kolommen waar ik zo blij van word bij de andere twee. Hootsuite is prima, maar sinds het deels betaald is (de app niet) heb ik niet meer álle functionaliteit waarvoor ik het ooit gedownload had.  Al met al werken ze alle drie ook gewoon prima en hangt je keuze vooral af van je persoonlijke voorkeur.

BuitenBeter
Een betere wereld begint bij jezelf. En met deze app kun je heel gemakkelijk je eigen leefomgeving verbeteren. Het werkt simpel. Kom je ergens iets tegen waarvan je denkt, dit kan echt niet – dan kun je met deze app een melding ervan maken bij de gemeente.  Hoe de follow-up is weet ik niet, maar het idee vind ik goed.

Winamp
Winamp ken je natuurlijk al. Deze app brengt het gemak van Winamp naar je telefoon of Tablet. Je kunt speellijsten maken en winamp je telefoon op laten nemen. Dat laatste betekent dat hij ophoudt met afspreken zodra je telefoon gaat en weer doorspeelt wanneer je telefoongesprek is afgelopen. Een beetje irritant hieraan is dat hij ook “doorgaat” met spelen op het moment dat je voordat je foon overging helemaal geen muziek aan het luisteren was. Maar verder een prima app.

Cardio Trainer
Mijn goede voornemen voor 2011 is nu al om wat gezonder te gaan leven. Jammer genoeg hoort beweging daarbij. Ik zeg jammer omdat ik een hekel heb aan sport. Maar ja, jonger word ik niet meer en je moet wat. Cardio Trainer belooft mij daarbij te helpen. Deze app is zeer uitgebreid, zelfs de gratis versie. Ben je bereid te betalen, dan kun je er nog veel meer mee. Met de gratis versie kun je in elk geval je vrienden op de hoogte houden van je prestaties en een trainingsschema instellen. Ik heb het nog niet gebruikt, maar het zou zomaar een belangrijke app voor me kunnen worden in 2011.

Bartender
Als bonus nog een leuke voor de feestdagen. Cocktails en kerst gaan prima samen wat mij betreft!  Met deze app maak je de lekkerste cocktails met de meest prikkelende namen zoals je op de screenshot kunt zien.

0 Shares:
4 comments
  1. Leuk artikel, toch weer een paar nieuwe tips erbij!
    Wat betreft Tweetdeck, je hoeft niet eindeloos te scrollen: dubbeltikken op de kolomheader en Tweetdeck does the scrolling for you…

  2. Xaviera: voor wat betreft het hard en eindeloos scrollen bij Tweetdeck: tik een keer op de kolomheader en je scrolt heel snel naar het meest recente bericht. Was ook lang een ergernis van mij tot ik dat ontdekte ;)

    /edit:
    Hmm, ik had beter eerste de andere comment kunnen lezen :D

Comments are closed.

Dit artikel is 4.989 keer gelezen