Deze week eens geen stukje van mij. Er is namelijk niks gebeurd in Tech-land waar ik me over op kan winden. Apple’s Steve Jobs heeft geen persconferentie gegeven waarin hij de problemen met de iPhone 4 erkent maar toch ook weer niet. En hij heeft gelukkig ook niet gezegd dat gebruikers niet moeten zeuren, als je niet tevreden bent dan breng je de iPhone toch weer terug? No questions asked.
Stel dat hij zou aankondigen dat er in 3 weken tijd 3 miljoen van verkocht waren en dat de ratio klachten ver beneden de norm lag! Gelukkig kondigde Apple deze week ook niet aan dat ze zo’n slordige 3,25 miljard dollar winst hebben gemaakt in het eerste volle kwartaal dat de iPad uit is. Daar had ik wel over moeten schrijven.

Als nou Amazon de Kindle eens in prijs zou verlagen in antwoord op het iPad succes! Een succes overigens wat iedere e-reader fabrikant doet sidderen en een ware prijzenoorlog heeft ontketend. Dat zou wat zijn. En als ze dan ook nog eens rapporteerde dat ze voor het eerst meer e-books verkocht hebben dan papieren versies. Tsja, dan had ik er wel over moeten schrijven.

En stel nou dat er een web-hosting bedrijf was dat zo maar een blog-platform sluit. Geen kleintje met een paar honderd blogs maar één met zo’n 70.000 blogs. Als fervent blogger zou ik daar wel even van schrikken. Het zou ook mooi aansluiten bij mijn vorige stukje over wie nou eigenlijk onze data bezit. Het smoesje van de web-hoster zou dan kunnen zijn dat er terroristische informatie op enkele blogs voor kwam en dat ze een dreigende brief hadden gekregen van de wetsdienaren. Zoiets zou toch te mooi zijn voor een tech-schrijver? Daar had ik zeker over moeten schrijven.

Nog zo’n sprookje. Wat nou als de computer miljardairs van het eerste uur elkaar gingen aftroeven. Niet in ‘wie verdient er het meest’ maar in ‘wie geeft er het meest weg’? Dat zou toch fantastisch zijn. Stel Paul Allen, mede-oprichter van Microsoft belooft dat de helft van zijn vermogen (geschat op 13,5 miljard dollar) naar goede doelen gaat na zijn dood. Dat zou toch fantastisch zijn. Zeker als het in antwoord zou zijn op een belofte van Bill Gates en Warren Buffett dat zij ook het grootste deel van hun vermogen verschenken. Het zou bijna je vertrouwen in de mensheid herstellen. Het zou in ieder geval iets zijn waar ik over zou moeten schrijven!

En op eigen bodem? Zou daar niks kunnen gebeuren waar ik over zou kunnen schrijven? O, ik kan wel wat bedenken hoor. Stel dat de rechter zou beslissen dat Ziggo de toegang tot de The Pirate Bay niet hoeft te blokkeren zoals de stichting Brein dat wil. Zo’n besluit zou kunnen leiden tot het aanpakken van individuele gebruikers. In Amerika beginnen de rechtenhouders langzaam te beseffen dat na het betalen van miljoenen dollars aan advocatenrekeningen er maar een paar honderdduizend dollar is teruggehaald bij overtreders en dat hun agressie geen enkele invloed heeft gehad op de illegale verspreiding van media. Sterker nog, sommige artiesten en filmmakers beginnen de voordelen van de gratis verspreiding te erkennen. De stichting Brein is echter wat langzaam van begrip en ziet misschien wel iets in het voor de rechter slepen van tieners en hun ouders om de inkomsten van de pop-miljonairs te beschermen. Daar zou ik dan een heel boos stukje over moeten schrijven!

Helaas, deze week dus geen stukje. Er is gewoon niks om over te schrijven. Misschien dat er volgende week meer gebeurt in de wereld van de technologie. Misschien gaat Facebook wel failliet, of gaat Twitter over op abonnementsmodel, of gaat YouTube alle afleveringen van de fabeltjeskrant online zetten, of gaat Google beloven dat het datacenters met windenergie gaat voeden. Oh, wacht, dat laatste is al gebeurt. Daar zou ik eigenlijk over moeten schrijven maar dat kan niet in een stukje wat er niet is.

0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 2.352 keer gelezen