Smartphones zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks bestaan – behalve dan binnen een heleboel bedrijven waar die oude, onbreekbare Nokia het nog goed doet. Veel van je bezoekers zien je site dan ook door de ogen van een smartphone browser, op een scherm waarvoor je je website helemaal niet gemaakt hebt.

Nu zijn er allerlei manieren om je bezoekers een site te tonen die wél geoptimaliseerd is voor de telefoon – daarop kom ik in een volgend artikel nog eens terug. Maar deze hele makkelijke dienst wilde ik je niet onthouden: Mippin Mobilizer. Door je website aan te melden bij Mippin kun je je bezoekers een mobiele versie van je website tonen. Je kunt kiezen tussen twee lay-outs, die je qua kleuren dan weer aan kunt passen.

Om het geheel goed te laten werken op je WordPress blog (die heb je toch wel?) installeer je dan nog even de Mippin WordPress plugin. Het is niet nodig om die te configureren, gewoon installeren en klaar is Klara. Wil je weten hoe dat eruit ziet? Surf dan naar www.contentgirls.nl op je telefoon.

0 Shares:
8 comments
  1. Hey da's een goeie, heb net een WP site!! En ik internet zelf heul vaak mobiel!! Thnx Xaviera

    Grtz -Jil-

  2. Aardig, alleen jammer dat je adresbalk mippin.com toont.

    Heb tot nu toe de MobilePress plugin gebruikt. Werkt goed, heb hem wel zelf moeten vertalen.

  3. Thanks voor de tip, die ga ik uitproberen. Had WordPress Mobile al geprobeerd, maar daar liep mijn hele site door vast!

  4. WPtouch iPhone Theme is wat mij betreft nog nét even beter. "A plugin which formats your site with a mobile theme for the Apple iPhone / iPod touch, Google Android, Palm Pre and other touch-based smartphones."

  5. WPtouch iPhone Theme houdt je eigen URL vast en het toont je content altijd in mobiel formaat, ook vanuit een link/tweet/whatever.

Comments are closed.

Dit artikel is 3.061 keer gelezen