Smartphones zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks bestaan – behalve dan binnen een heleboel bedrijven waar die oude, onbreekbare Nokia het nog goed doet. Veel van je bezoekers zien je site dan ook door de ogen van een smartphone browser, op een scherm waarvoor je je website helemaal niet gemaakt hebt.

Nu zijn er allerlei manieren om je bezoekers een site te tonen die wél geoptimaliseerd is voor de telefoon – daarop kom ik in een volgend artikel nog eens terug. Maar deze hele makkelijke dienst wilde ik je niet onthouden: Mippin Mobilizer. Door je website aan te melden bij Mippin kun je je bezoekers een mobiele versie van je website tonen. Je kunt kiezen tussen twee lay-outs, die je qua kleuren dan weer aan kunt passen.

Om het geheel goed te laten werken op je WordPress blog (die heb je toch wel?) installeer je dan nog even de Mippin WordPress plugin. Het is niet nodig om die te configureren, gewoon installeren en klaar is Klara. Wil je weten hoe dat eruit ziet? Surf dan naar www.contentgirls.nl op je telefoon.


Geschreven door